Ítéletidő az Egyesült Államokban: tovább tombol a hóvihar, már 28-an meghaltak

Ezt olvasta már?

Az Egyesült Államok szövetségi pénzügyi forrásai is megnyílnak New York állam számára a rendkívüli hóvihar következményeinek felszámolásához; az államban változatlanul Buffalo térségében a legsúlyosabb a helyzet.

Kathy Hochul, New York állam kormányzója hétfőn telefonon egyeztetett Joe Biden elnökkel, aki ezt követően bejelentette, hogy szövetségi szükséghelyzetet hirdet az érintett térségben, New York állam nyugati részén.A kormányzó hétfőn újra arra kérte Buffalo lakóit, hogy mindannyian maradjanak otthon, és ne használják autójukat, megkönnyítendő a mentőegységek mozgását a városban. Az előző napokban a havazás és hófúvás a tűzoltókocsik mozgását is megbénította. 

Hóból ássa ki autóját egy férfi a New York állambeli Buffalóban.Forrás: MTI/AP/Craig Ruttle

New York állam nyugati részén a hóvihar miatt 28 ember vesztette életét, egy kivétellel mindannyian a Buffalót is magába foglaló Erie-megyében. Mark Poloncarz megyei elöljáró hétfőn közölte, hogy 14 embert a szabadban találtak holtan, négyen a fűtés hiányában vesztették életüket, hárman azért haltak meg, mert a mentők nem tudtak időben kiérkezni, szintén három ember vesztette életét, miközben a havat próbálta eltakarítani.A meteorológiai szolgálat keddre újabb havazást jelzett előre a térségben, ahol hétfőn egy métert jóval meghaladó volt a hóréteg vastagsága.Helyi idő szerint kedd reggel a légitársaságok országszerte megközelítőleg 3000 járatot töröltek a hétfői 3400 után.

Járatuk törlése miatt vesztegelő utasok visszakapják a poggyászukat az indulási csarnokban a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtéren.Forrás: MTI/AP/Chicago Sun-Times/Tyler Pasciak Lariviere

A törölt járatok túlnyomó többségét egyetlen légitársaság, a Southwest Airlines üzemelteti. A szövetségi közlekedési minisztérium elfogadhatatlannak és aránytalanul nagynak nevezte a légitársaság beavatkozását a menetrendbe és közölte, hogy vizsgálatot indított a járattörlések körülményeinek kiderítésére.

Az elmúlt hat napban az Egyesült Államokban közlekedő belföldi és nemzetközi légijáratok közül 21 400-at kellett törölni, ami igazi káoszt okozott az ünnepi légiforgalomban.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában