Ítélet után: még nincs vége a Münchenben legtovább fogva tartott magyar szurkoló ügyének

Ezt olvasta már?

Az utolsó fogvatartott szurkolót is szabadon engedték Münchenben múlt pénteken, ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be videóüzenetben múlt pénteken. A férfi azért maradt ennyi ideig német fogdában, mert őt gyanúsították a legsúlyosabb bűncselekményekkel: garázdasággal és hivatalos személy elleni erőszakkal. Vagyis azzal, hogy palackkal dobott meg egy rendőrt az Allianz Arenában. Ehhez képest eltörpült az a szabálysértés, hogy füvet is találtak nála – írta a 444.hu.

A portál a német ügyészség válasza alapján azt írta, a férfira egyéves, három évre felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki, továbbá ugyanennyi időre kitiltották a stadionból, illetve arra kötelezték, hogy fizessen be ezer eurót egy nonprofit szervezetnek. Emellett elkobozták a füvét és a rendőrt megdobásához használt palackját.

A már szabadlábon védekező vádlottnak egy hete van annak eldöntésére, hogy elfogadja-e a büntetést vagy fellebbez. Utóbbi esetben a Müncheni Kerületi Bíróság tűzi ki a leendő tárgyalás időpontját.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img