Ismeretlen fegyveresek elraboltak egy amerikai misszionáriust Nigerben

Ezt olvasta már?

Kancellárjelölt-állítás: lekéste a saját maga által kitűzött határidőt a CDU és a CSU

Nem sikerült az önként vállalt határidőre, vasárnapra kiválasztani Németországban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltjét. A feladatot Armin...

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Wisconsinban – videó

Három embert agyonlőtt, két másikat pedig megsebesített egy fegyveres férfi Wisconsin államban, az Egyesült Államokban, a helyi seriff vasárnap segítséget kért a szökésben lévő...

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Koronavírus – a második év Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő...

A hagyományoktól eltérő volt Fülöp herceg temetése, kibékült Harry és Vilmos herceg

A gyászszertartás több tekintetben is szakított a hagyományokkal. Fülöp hercegnek teljes körű állami temetés járt volna, de ő maga halála előtt többször is kijelentette,...

Ismeretlen fegyveresek elraboltak egy amerikai állampolgárt keddre virradóra Nigerben – közölték a nyugat-afrikai ország hatóságai.

Philippe Waltont az ország délnyugati részén található Massalatában lévő otthonából rabolta el hat támadó – mondta Ibrahim Abba Lelé, a térség prefektusa.

Hozzátette, a fegyveresek feltehetőleg Nigériából jöhettek át a határon, mivel az ottani hausa nyelven, illetve angolul beszéltek. Lelé szerint Walton tavaly óta élt családjával ebben a faluban. Sajtójelentések szerint a férfi misszionáriusként dolgozott.

A niameyi amerikai nagykövetség egyik névtelenséget kérő forrása megerősítette a történteket. Egyelőre nem tudni, mi állhat a tett hátterében.

Niger nyugati és délkeleti részében fegyveres csoportok ismételten követnek el támadásokat. A Száhel-övezetben több iszlamista milícia tevékenykedik, egyes csoportok az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek, mások az al-Kaida nemzetközi terrorcsoportnak esküdtek hűséget. Nemrég az Iszlám Állam jelentkezett az augusztus 9-i nigeri terrortámadás elkövetőjeként, amelyben megöltek hat francia segélymunkást és két helyi kísérőjüket.

Franciaország és más országok is utazási figyelmeztetést adtak ki Niger olyan térségeire, ahol iszlamista fegyveres csoportok tevékenykednek.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Hárman meghaltak egy lövöldözésben Austinban

Hárman meghaltak egy lövöldözésben vasárnap az egyesült államokbeli Texas állam fővárosában, Austinban. Egyelőre sérültekről nem érkezett jelentés. A helyszínre érkeztek a tűzoltók, a rendőrség és...

Rózsaszínben akarod látni a világot? Irány a Samantha!

Mentes nasik Kicsit fitt, kicsit alternatív recept: tojás-, cukor- és tejmentes Az almás...

Jövő héten nyitnak a teraszok, így készülnek a vendéglátósok

Az almás pitét mindenki szereti Tésztapolc A tésztaételeket mindenki szereti ...

Raktárból francia pékség – teszteltük a Petit Tourage Pâtisserie-t

Ezt BÁRKI meg tudja csinálni! Húst hússal Kiadós kaja, amiért nem kell Csehországig...

Több száz hamburgert osztanak szét a mentősök között | Street Kitchen

Igazi ízbomba, és még diétás is! Húst hússal Nyisd meg otthon a saját...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -