Ismeretlen fegyveresek elraboltak egy amerikai misszionáriust Nigerben

Ezt olvasta már?

Üzenetet küldtek a Kelet-Kínában berobbant bányában rekedt bányászok

Üzenetet küldtek a kelet-kínai Santung tartományban bő egy hete berobbant aranybányában rekedt bányászok a kimentésükön fáradozó mentőknek - jelentette a helyi hatóságok hétfői közlésére...

Szerettei sem tudtak elbúcsúzni Sas Józseftől

2021.01.18. 07:06 A 82 éves Sas József szervezete tegnap éjjel hosszan...

Újabb országos tesztelésbe kezd Szlovákia

Tömeges tesztelés kezdődik hétfőtől Szlovákiában, egyúttal szigorítanak a kijárási korlátozásokon is - jelentette be Igor Matovic miniszterelnök. A szigorítás része, hogy csak azok mehetnek dolgozni...

Giuseppe Conte parlamenti többség nélkül is folytatni akarja a kormányzást

Giuseppe Conte nem készül lemondásra abban az esetben sem, ha a parlamentben nem szerez abszolút többséget a hétfőn és kedden esedékes bizalmi szavazáson azt...

Ismeretlen fegyveresek elraboltak egy amerikai állampolgárt keddre virradóra Nigerben – közölték a nyugat-afrikai ország hatóságai.

Philippe Waltont az ország délnyugati részén található Massalatában lévő otthonából rabolta el hat támadó – mondta Ibrahim Abba Lelé, a térség prefektusa.

Hozzátette, a fegyveresek feltehetőleg Nigériából jöhettek át a határon, mivel az ottani hausa nyelven, illetve angolul beszéltek. Lelé szerint Walton tavaly óta élt családjával ebben a faluban. Sajtójelentések szerint a férfi misszionáriusként dolgozott.

A niameyi amerikai nagykövetség egyik névtelenséget kérő forrása megerősítette a történteket. Egyelőre nem tudni, mi állhat a tett hátterében.

Niger nyugati és délkeleti részében fegyveres csoportok ismételten követnek el támadásokat. A Száhel-övezetben több iszlamista milícia tevékenykedik, egyes csoportok az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek, mások az al-Kaida nemzetközi terrorcsoportnak esküdtek hűséget. Nemrég az Iszlám Állam jelentkezett az augusztus 9-i nigeri terrortámadás elkövetőjeként, amelyben megöltek hat francia segélymunkást és két helyi kísérőjüket.

Franciaország és más országok is utazási figyelmeztetést adtak ki Niger olyan térségeire, ahol iszlamista fegyveres csoportok tevékenykednek.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Egy héttel a robbanás után életjelet adtak magukról a mélybe rekedt bányászok

A Jentaj városban található aranybányában január 10-én történt a robbanás, amelynek következtében 22 bányász rekedt a föld alatt. A bányászok kimentésében több mint négyszázan...

Ezeken a helyeken kaphattok meleg ételt vagy italt, ha a Balatonhoz kirándultok

Alapkészítmények Ha már megvan az alaprecept, már csak rajtatok áll, hogy édesen, vagy sósan turbózzátok! ...

„Elégethetném a pénzt a teraszon” – Hogyan éli túl egy kávézótulajdonos a járványt?

A klasszik, kockás terítős büfék reggeli szendvicskínálatának gyöngyszeme Green Kitchen Ez most nem...

A Sandwich Heaven több mint egy jó szendvicsező | Street Kitchen

Gluténmentes Finomak és egészségesek is, bizony van ilyen! Szendvicsek és burgerek ...

5 hiánypótló étterem, ami a koronavírus második hulláma alatt nyílt

Green Kitchen Ez most nem a klasszikus, de van olyan finom 😉 Levesek és főzelékek...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -