Ismeretlen eredetű drónt talált a mezőn egy erdélyi férfi Szásztörpénynél – videó

Ezt olvasta már?

Ismeretlen eredetű drónt vagy repülőmodellt talált vasárnap a mezőn az erdélyi Szásztörpény (Tarpiu) közelében egy férfi – közölték a romániai hírtelevíziók.

Az Antena 1 televízió közlése szerint a férfi szántani ment a mezőre az erdélyi Besztercétől légvonalban alig tíz kilométerre fekvő település határába, amikor

a bokrok között felakadva megtalálta a repülőmodellt, amely ejtőernyőhöz volt erősítve.

A férfi a szántás után magához vette és hazavitte a kisrepülőt. Ezután értesítette a rendőrséget, amely immár a háza mellett vette szemügyre a repülőmodellnek kinéző tárgyat. Beszterce-Naszód megye rendőrsége hétfőn közleményben tudatta, hogy vizsgálatot indított bejelentetlen repülés ügyében.

A rendőrség által közölt képeken egy mintegy kétméteres fesztávú, első légcsavaros repülőmodell látható. Nagydemeter község – melyhez Szásztörpény is tartozik – polgármestere a Bistriteanul.ro portálnak elmondta: a repülő tárgyat a rendőrség, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI), és a román hadsereg szakemberei vizsgálták meg, mielőtt elszállították volna. Az Antena 1 televízió azt közölte, hogy

a repülőmodell nagyon hasonlít az egykori Szovjetunióban gyártott Orlan 10 katonai drónhoz, melyet felderítésre használnak.

A drónt a román-ukrán határtól légvonalban mintegy 60 kilométerre találták meg. Az ügyet a Kolozsvári Táblabíróság melletti ügyészségnek adták át.

[embedded content]

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában