Irán és Kína 25 évre szóló együttműködési megállapodást kötött

Ezt olvasta már?

Huszonöt évre szóló együttműködési megállapodást kötött egymással Irán és Kína – közölte az állami tévében Szajed Hatebzade iráni külügyi szóvivő.

Az átfogó, “politikai, stratégiai és gazdasági” területre kiterjedő egyezményt szombaton írja alá Teheránban Vang Ji kínai külügyminiszter és iráni hivatali partnere, Dzsavád Zarif.
Az iráni kormánynak meggyőződése, hogy a hosszú távú megállapodás “nagyon hatékonyan” előmozdítja majd a kínai-iráni viszony elmélyítését – hangoztatta a szóvivő.

Hassan Rouhani iráni elnök találkozik Vang Ji kínai külügyminiszterrel Teheránban 2021. március 27-én.Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Iranian Presidency/Handout

Szajed Hatebzade felidézte, hogy öt éve, amikor Hszi Csin-ping kínai elnököt látták vendégül hivatalos látogatáson Teheránban, öt évre szóló, hasonló államközi megállapodást írtak alá. Ennek eredményeként Irán és Kína szorosabbra fonta az együttműködést többek között a közlekedési szektorban, az energiaügyekben és az ipar területén.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img