Igazi szenátus: a 95 éves olasz filmdíva is indul a mandátumért

Ezt olvasta már?

Gina Lollobrigida indulni akar a szeptember 25-i olaszországi választásokon. A 95 éves filmdíva a kétkamarás parlament szenátusába akar bekerülni.

“Egyszerűen belefáradtam abba, hogy politikusok egymással vitatkoznak anélkül, hogy valaha is a tárgyra térnének” – magyarázta a Corriere della Sera című olasz napilapban megjelent interjúban.

“Olaszország rossz állapotban van, én valami jót és pozitív dolgot akarok tenni” – tette hozzá a színésznő.

Lollobrigida filmes pályafutása az 1950-es években érte el a csúcspontját, leghíresebb filmjei közé tartozott az 1952-ben bemutatott Királylány a feleségem, az Ördögi kör (1953) és A párizsi Notre Dame (1956).

A színésznő egy olyan jelöltlistán akar indulni, amelyen a Kommunista Párt jelöltjei is szerepelnek. Mint elmondta: a döntés meghozatala előtt beszélt az ügyvédjével. Lollobrigidának van egy gyámja, akit a bíróság rendelt ki mellé egy évekig tartó tartó családi vitát követően, ezért nem dönthet önállóan a vagyonáról.

A színésznő 1999-ben már megpróbálkozott a politikai karrierrel, amikor az Európai Parlamentbe akart bejutni, de akkor nem sikerült megszereznie az ehhez szükséges szavazatokat.

Nyitókép: MTI/EPA/Mike Nelson

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában