Hordókba rejtett kokaint foglalt le a hongkongi rendőrség

Ezt olvasta már?

A South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap szerint az eset a város eddigi második legnagyobb kokainfogásának számít.

A kábítószerre Brazíliából érkező szállítmány vizsgálatakor bukkantak a rendőrök pénteken, amelyet az egyik helyi logisztikai vállalat kezelt. A Sao Paulóból érkezett hajón szállított két konténer összesen 256 hordót tartalmazott, amelyeket eredetileg fagyasztott gyümölcslé tárolására használtak.

A hordók közül hét azonban 508 csomagba porciózott, összesen 610 kilogramm súlyú kokaint rejtett.

Hétfői sajtótájékoztatóján a rendőrség a drogszállítmány értékét 620 millió hongkongi dollárra, átszámítva 24,7 milliárd forintra becsülte.

A szállítmánnyal összefüggésben szombaton őrizetbe vettek egy 28 éves férfit.

A rendőrökben az keltett gyanút, hogy bár a szállítás idejére mínusz 18 fokos hőmérsékletet írtak elő, a Hongkongba érkezése után a szállítmány címzettjei jelezték, hogy a szállítás végső szakaszában, illetve a raktározáskor nincs szükség hűtött környezetre.

A szállítás költsége ráadásul jelentősen meghaladta a jelentett áru értékét.

Hongkong éjjelForrás: pixabay.com

További árulkodó jel volt, hogy a tároláshoz fémhordókat használtak, holott a fagyasztott gyümölcsleveket és hasonló árucikkeket jellemzően műanyag hordókban szállítják. A rendőrség szerint a fémtartályokkal a csempészek szándékosan a hatóságok munkáját kívánták nehezíteni, ezek átvilágításához ugyanis hatékony röntgengépekre van szükség, kézi átvizsgálásuk pedig sokkal időigényesebb – írja az SCMP.

Hongkongban az eddigi legnagyobb mennyiségű kokainszállítmányt áprilisban foglalták le.

A 700 kilogramm kábítószer értékét 900 millió hongkongi dollárra, azaz 35,9 milliárd forintra becsülték.
A hongkongi törvények szerint a kábítószercsempészésért kiszabható, maximális büntetés életfogytig tartó szabadságvesztés és 5 millió hongkongi dolláros, azaz 199 millió forintos pénzbírság lehet.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img