Hidvéghi Balázs: Nem jöhet minden migráns Európába

Ezt olvasta már?

Európa kapui nem állnak nyitva mindenki számára, a rendet és biztonságot helyre kell állítani – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője szerdán az EP ülésén.

Hidvéghi Balázs elmondta, az Ocean Viking NGO-hajó fedélzetén Franciaországba érkezett 234 migráns közül már csak 6 ember van a francia hatóságok ellenőrzése alatt. A többieket szabadon engedték, és „meglepő módon” azonnal eltűntek Franciaországban – közölte.

Illegális bevándorlók a migránsok Európába szállítására szakosodott SOS Mediterranee nemzetközi szervezet által működtetett, most Franciaország felé tartó Ocean Viking norvég teherhajó fedélzetén, a Földközi-tengeren, 2022. november 10-én, miután a francia belügyminiszter bejelentette, hogy kiköthetnek a dél-franciaországi Toulon haditengerészeti támaszpontján.Forrás: MTI/AP/Vincenzo Circosta

Az EP-képviselő rámutatott, ez a nyitott határok politikájának rémisztő eredménye: több száz, papírokkal nem rendelkező ember kóborol szabadon Európában, akik ki tudja, milyen biztonsági fenyegetést jelentenek az európai polgárokra.Úgy vélte, az eset üzenete katasztrofális Európa számára. Minél több hajót engedünk kikötni, annál több hajó fogja követni őket – tette hozzá.

Hidvéghi Balázs azt mondta: Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes már évekkel ezelőtt bebizonyította, hogy a határokat meg lehet védeni – a szárazföldön és tengeren is -, ha van rá politikai akarat.Kijelentette: Giorgia Meloni olasz miniszterelnöknek igaza van, az egyetlen közös megoldás az uniós határok védelme, a migránshajók indulásának megakadályozása és az Európán kívüli hotspotok megnyitása.

Hidvéghi Balázs francia nyelvű felszólalása alább hallgatható meg.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában