Hétre nőtt a spanyolországi buszbaleset áldozatainak a száma

Ezt olvasta már?

Hétre nőtt az északnyugat-spanyolországi Galícia tartományban szenteste történt buszbaleset áldozatainak száma. A busz szombat késő este zuhant egy hídról több tíz métert a Lérez-folyóba.

A mentőegységek két túlélőt – a sofőrt és egy női utast – és hat holttestet találtak a baleset utáni kutatás során, majd este egy időre befejezték a mentési munkálatokat, miután úgy vélték, hogy mindenkit megtaláltak – írja a France24.

A rendőrség közölte, hogy a sofőr szervezetében nem találták nyomát alkoholnak vagy kábítószernek.

A hatóságok tájékoztatása szerint az éjszakai mentési munkálatok nagyon nehéznek bizonyultak a rossz időjárás miatt, mivel a heves esőzések következtében a Lerez folyó vízszintje meredeken emelkedett.

Megrongálódott busz áll a Lérez-folyó vizében 2022. december 26-án, miután előző éjszaka eddig ismeretlen okból egy hídról az északnyugat-spanyolországi Pedre nevű településen.Forrás: MTI/EPA/EFE/Lavandeira Jr

Hétfőn reggel azonban folytatták a keresést, miután a túlélő utas azt mondta, hogy egy barátja, akivel együtt utazott, nem szerepel az áldozatok listáján – közölte a spanyol rendőrség szóvivője.

A rendőrség szerint a nő eltűnését senki sem jelentette eddig. 

„Ma folytattuk a keresést, és a helikopter kiszúrt egy holttestet a folyóban” – mondta a szóvivő az AFP-nek és közölte, hogy erőfeszítéseket tesznek a nő holttestének kiemelésére.

A helyi tisztviselők szerint az egyik áldozat egy fiatal perui nő volt, aki idősekkel foglalkozott; az utasok között többnyire olyanok voltak, akik egy közép-galíciai börtönben látogatták meg szeretteiket a tragédia előtt.

A hatóságok tovább folytatják baleset okainak kivizsgálását.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában