Házakat öntött el, hidakat sodort el a víz az Egyesült Királyságban

Ezt olvasta már?

Heves esőzések sújtották az Egyesült Királyságot az elmúlt napokban. A megáradt folyók városokat árasztottak el, hidakat sodortak el, akadozik a vasúti és a közúti közlekedés is az ország egyes részein.

Körülbelül ötszáz épületet evakuáltak a hatóságok Hawickban, miután a heves esőzések miatt megáradt Teviot folyó kilépett a medréből és elárasztotta a települést – írja a Daily Star.

Szintén víz alá került Dumfries városa, amit a Nith folyó árasztott el.

Heves esőzések sújtották a skóciai Glasgow-t is, ahol több autós is elakadt a villámárvizekben.

Újabb esők jönnek

A Network Rail vasúttársaság csütörtök este azt írta a Twitteren, hogy az Annan folyón két közúti hidat is elmosott az ár, Dumfries és Carlisle között leállították a vasúti közlekedést.

A Windermere-tavon közlekedő kompjáratot leállították, és több főutat is elárasztott a víz. Az Avanti West Coast vasúttársaság általánosságban azt javasolta, hogy aki teheti, most ne utazzon a nyugat-angliai és skóciai állomásairól.

A meteorológusok szerint az elmúlt két napban több mint 30 centiméternyi csapadék hullott. Aidan McGivern, a Met Office meteorológusa a The Sunnnak úgy fogalmazott, hogy ilyen mennyiségű és hevességű esőzés még az ország legcsapadékosabbnak számító Cumbriában is soknak számít.

Az előrejelzések szerint ráadásul péntek este újabb nagy mennyiségű csapadék fog hullni Észak- és Nyugat-Angliában, illetve Walesben, összesen 30 helyre adtak ki riasztást a lehetséges árvizek miatt.

Címlapi képünk illusztráció.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img