Havazott Brazíliában – videó

Ezt olvasta már?

Sűrű havazással érkezett csütörtökön egy sarkvidéki eredetű heves hidegfront Brazília déli részére, ahol ritkán tapasztalhat ilyesmit a lakosság.

Szokatlan téli időjárás volt Brazília déli részén csütörtökön. A térségben több mint negyven városból jelentettek havazást vagy ónos esőt késő este – közölte a Climatempo brazil meteorológiai szolgálat.

A Santa Catarina államban lévő Sao Joaquimban a fák ágai is eljegesedtekForrás: MTI/AP/Mycchel Legnaghi

A Reuters azt írja, hogy a szokatlan hideg miatt már felszökött a kávé és cukor ára, a következő napokban pedig a hideg levegő Sao Paulo és Minas Gerais felé mozog, ahol az ország legnagyobb kávé- és citrusültetvényei találhatók. 

62 éves vagyok, de még soha nem láttam havat – mesélte egy teherautósofőr a Rio Grande do Sul állambeli Cambara do Sul településen egy brazil tévécsatornának. A lakosok közül sokan kihasználták a szokatlan időt: hóembert építettek és hógolyócsatát vívtak.

Brazíliában szokatlan a havazás a déli féltekén lévő régiókban. Az utolsó nagy hóvihart 1957-ben jegyezték fel, amikor 1,3 méter magas hó esett Santa Catarina állam egy városában.

A hőmérséklet várhatóan tovább csökken, és még több hó fog esni. A brazil kormány meteorológiai intézete szerint az alacsony hőmérséklet augusztus elejéig kitart.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img