Hatástalanítva csempészték a fegyvereket, majd illegális műhelyekben alakították vissza őket élesíthetőre

Ezt olvasta már?

Nyolcvankét embert állítottak elő a hatóságok Lengyelországban és Hollandiában, akik bűnszervezetben csempésztek fegyvereket Hollandiából Lengyelországba – közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) pénteken.

A hágai székhelyű uniós szervezet tájékoztatása szerint a lengyel és a holland hatóságok által 2020 augusztusa óta megfigyelt bűnözői csoport tagjainak nagy része egy családhoz tartozik, valamennyien lengyel állampolgárok.

A csoport Hollandiában élő tagjai voltak felelősek a lőfegyverek beszerzéséért.

A többségében hatástalanított fegyvereket Lengyelországba szállították, ahol a fegyverek mindegyikét illegális műhelyekben visszaalakították, és ismét alkalmassá tették éles lőszer használatára.

A lőfegyvereket ez után legálisan értékesíthető régiségként vagy hatástalanított fegyverként hirdették meg internetes oldalakon, és a megbízhatónak ítélt ügyfeleknek eladták.

A fegyvereket hétköznapi futárszolgálattal szállíttatták ki strómanoknak vagy közvetlenül a vevőknek, lőszerrel együtt.

Előállításukig a csoport tagjai a gyanú szerint több száz illegális lőfegyvert adtak el Európa-szerte. Az akció napján az illetékes hatóságok mintegy 300 helyszínt kutattak át Lengyelországban, kettőt Hollandiában, és 250 lőfegyvert foglaltak le.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában