Hatalmas tűz tombol az angliai Studland-félszigeten

Ezt olvasta már?

Hatalmas lángok pusztítanak egy természetvédelmi területen, a milliomosok üdülőhelyén, Sandbanks közelében. A lángok átterjedtek a Studland-félszigeten lévő fenyőerdőkre is, ezért a hatóságok arra kérik a környékbelieket, hogy hagyják el a területet – írja a Mirror.

Körülbelül hetven tűzoltó küzd a lángokkal, miután péntek délután tűz ütött ki az ismert nudista Knoll Beach strand közelében. A lángok átterjedtek a dorset-i Studland-félszigetre, ahol a száraz fenyőerdő miatt gyorsan terjed. A Studlandbe tartó kompot felfüggesztették, mivel a Poole kikötő túloldalán is tombolnak a lángok. A Dorset and Wiltshire Fire and Rescue szóvivője azt mondta, hogy azt tanácsolták az embereknek, hogy saját biztonságuk érdekében hagyják el a hegyet.

„Egy nagy studlandi fenyőtüz ellen küzdünk, és arra kérjük az embereket, hogy maradjanak távol az erdőtől és kerüljék el a környéket, különösen a Ferry Roadot. Jelenleg körülbelül 70 tűzoltó van a helyszínen – Springbourne, Blandford, Poole, Westbourne, Christchurch, Wareham, Swanage, Bridport, Redhill Park, Verwood, Bere Regis, Shaftesbury, Wimborne és New Milton városokból, valamint vízszállítók Ringwoodból és Eastleigh-ből! – tette hozzá a szóvivő.

Súlyos anyagi károkról egyelőre nem érkeztek bejelentések, de ez a tűz terjedésével változhat. Éppen tegnap adtak ki vörös riasztást az erdőtüzek miatt Dorset-szerte, amelyet a száraz időjárás és a jelenlegi kánikula váltott ki.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában