Hatalmas erdőtűz pusztít Tenerifén, emberek százait kellett kimenekíteni

Ezt olvasta már?

Mintegy hatszáz embert menekítettek ki biztonsági okokból egy erdőtűz miatt a spanyolországi Tenerifén, a Kanári-szigetek legnagyobbikán – közölte vasárnap a regionális mentőszolgálat Twitteren.

A tájékoztatás szerint 585 embert evakuáltak. A csütörtökön kezdődött tűz már több mint 2100 hektárnyi erdőt pusztított el. A tűzoltást nehezíti a szigeten uralkodó nagy forróság.

Korábban Spanyolországban a rendkívüli hőség miatt megnőtt a tüzek száma. A Diario című helyi lap szerint idén mintegy kétszázezer hektárnyi erdő égett le.

A Copernicus európai műholdas megfigyelőrendszer adatai szerint Spanyolország vezeti a tűzben legtöbb erdőt elveszítő európai ország listáját, megelőzve Romániát, ahol 150 ezer hektárnyi erdő égett le. Portugáliában 46 ezer, Franciaországban 40 ezer, Horvátországban 31 ezer, Olaszországban 25 ezer hektárt perzseltek fel az erdőtüzek idén eddig.

Spanyolország szerte az erdőtüzek miatt ezreket kellett kitelepíteni, lakóházak, üzletek és üzemek tucatjai, állatok sokasága égett el. A hónapok óta tartó szárazság miatt könnyebben terjednek a lángok.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában