Hat embert letartóztattak, miután átírták a Hollywood-feliratot

Ezt olvasta már?

Letartóztattak hat embert, miután az ikonikus Hollywood feliratot Hollyboob-ra változtatták, azaz “wood” szót mellre cserélték. Hasonló incidensre 2017-ben került sor, akkor Hollyweed-re írták át, a weed a marihuánára utal.

A kreatív kivitelezők a “W” betűt letakarták egy “B” betűs ponyvával, míg a “D” betűre keresztbe tettek egy fehér kötőjelet – írja a Fox News.

A kamerák öt férfit és egy nőt láttak 13 óra 15 perc körül, akik el kezdtek menekülni, amint megpillantották a feléjük tartó rendőrségi helikoptert. A rendőrök elkapták őket, de a személyazonosságukról többet nem árultak el.

Az incidens nem minősíthető vandalizmusnak, mert nem sérült meg a felirat, ezért vétség elkövetésével vádolták meg a hat embert, majd elengedték őket – tudatta a rendőrség.

Egyes információk szerint az emlőrák elleni védekezésre akarták felhívni a figyelmet. Egy közeli üzlet arról számolt be, hogy az eset után minden bizonnyal meg fog nőni a rendőri jelenlét és ellenőrzés a környéket.

A Hollywood felirat a nyilvánosság számára nem látogatható. A táblát a Hollywood Sign Trust csoport tartja fenn. Az ügyvezető elnök Mark Panatier szerint sajnálatos, hogy Los Angeles város ikonikus jelképét ennyire nem becsülik.

Ez egy olyan ikon, ami nem csak Hollywoodnak jelentős vizuális megerősítés, hanem egész Los Anglees számára is. Fent kell tartani, nem lehet lebecsülni – mondta.

Nem ez volt az első ilyen jellegű incidens. 2017-ben az “O” betűket cserélték “E” betűkre. Így egy darabig Hooyweed felirat díszelgett a város felett.

A weedet leginkább a marihuánára használják.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img