Három napja keresik egy kettős gyilkosság elkövetőjét a Francia-középhegységben

Ezt olvasta már?

Harmadik napja folytatott hajtóvadászatot pénteken több mint 350 csendőr egy kettős gyilkosság elkövetője ellen a Francia-középhegységben.

A 29 éves Valentin Marcone kedden lelőtte a főnökét és egyik kollegáját Plantiers nevű település fűrésztelepén, ahol dolgozott, és ahonnan elbocsátották.

Bemenekült az erdőbe

A fegyverviselési engedéllyel rendelkező sportlövész a kettős gyilkosság után bemenekült a Cévennes-hegységben található településhez közeli erdőbe. A csendőrség

a Párizsból érkezett elitalakulatokkal együttműködve egy 225 négyzetkilométeres körzetben próbált – eddig sikertelenül – a férfi nyomára bukkanni. Munkájukat helikopterek és hőkamerával felszerelt drónok is segítik.

A gyilkosság után bemenekült a Cévennes-hegységbenForrás: AFP/Clement Mahoudeau

Péntekre virradó éjjel több hitelesnek tűnő jelzést is kaptak a nyomozók a környéken lakóktól, de azok végül nem vezettek eredményre, így a keresés folytatódik tovább – jelezte péntek este a csendőrség egyik szóvivője.

Az az álma, hogy csatlakozik a hadsereghez

Három nappal a tragédia után a rendőrség egyre több részlettel rendelkezik az elkövetőről, akinél feltételezhetően több fegyver is van.

A férfi házas és egy egyéves kislány apja, kiváló lövész, de nem vadász, a családja szerint az volt az álma, hogy csatlakozik a hadsereghez.

Sportlövő volt, de soha nem vett részt a helyi vadászatokon, magányos, nem igazán társasági ember, mondta róla Claude Legrand, a Gard megyei vadászok alelnöke.

Magányos farkas, aki Rambót akar játszani, és sajnos jól is lő – tette hozzá.

Az apja arra kérte, hogy adja fel magát

A rendőrség eleinte nem tette közzé a férfi személyazonosságát. Csütörtökön azonban már tanúkat is kerestek a nyomozók, ezért

egy fotót is közöltek a szökésében lévő férfiról.

A csendőrség kérésére az elkövető apja a rádiók és a televíziók által sugárzott üzenetben kérte a fiát, hogy adja meg magát.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img