Három embert megölt egy terrorista egy nizzai templomban

Ezt olvasta már?

Halott kislányuk sírját gondozta a gyászoló házaspár, mikor a nő testvére rájuk támadt

A Rotherhamban élő Toni Connel és férje épp 11 éve halott kisbabájuk, Violet sírjára helyeztek friss virágokat, amikor a nő bátyja, Jimmy Spittle megjelent,...

Varsó és Budapest a német soros EU-elnökség új javaslataira vár

Lengyelország és Magyarország az Európai Unió német soros elnökségének új javaslataira vár az uniós költségvetési csomag kapcsán - jelentette ki Piotr Müller lengyel kormányszóvivő...

Uniós biztos beszélt a 7-es cikk szerinti eljárásról

Reynders a Magyarország és Lengyelország ellen zajló 7. cikk szerinti eljárás, illetve az LMBTQI-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transzszexuális, queer és interszexuális) jogaival kapcsolatos magyarországi...

Elhagyhatta a kórházat Böjte Csaba | 24.hu

„Istennek hála kiengedtek a kórházból. Nagy-nagy hála és szeretet van a Szent László kórház minden munkatársa iránt a szívemben” – mondta Böjte Csaba, miután...

Iszlamista késes támadó gyilkolt egy nizzai templomban, három ember meghalt. A támadót elfogták.

Késes támadás történt a nizzai Notre-Dame templomnál. A város polgármestere, Christian Estrosi nyilatkozata szerint két embert megölt, egyet súlyosan megsebesített a támadó, de később a francia lapoknak a rendőrség megerősítette, hogy a harmadik áldozat is meghalt. A történtek miatt Franciaországban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget.

A Reuters hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva arról írt, hogy az áldozatok egyikét, egy nőt állítólag lefejeztek, és a polgármester is arról beszélt, hogy a bazilikában talált áldozattal hasonlóan végeztek, mint a Párizs elővárosában október 16-án meggyilkolt tanárral, Samuel Patyval. A Le Monde nem lefejezésről ír, hanem arról, hogy az első áldozatnak elvágták a torkát.

A Le Monde azt írja, egy női és egy férfi áldozatot a bazilikában ölt meg a támadó, a harmadikat, aki ugyancsak egy nő, a bazilika előtti bárban támadta meg az elkövető, ahol az áldozat menedéket keresett.

Egy francia hírportál videóján látszik a nizzai rendőrök akciója.

Az elkövetőt a rendőrség ártalmatlanította (lelőtték) és őrizetbe vette, a férfit a helyszínen elsősegélyben részesítették, majd egy kórházi intenzív osztályra szállították.

© Twitter

Christian Estrosi polgármester megerősítette, hogy terrortámadásról van szó, mind mondta, a tettes az allah akbar kifejezést kiáltozta. A polgármester úgy véli, az iszlamo-fasizmus szedi az áldozatait.

A helyszínelés még zajlik. Gérald Darmarin belügyminiszter a Twitteren jelentette be, hogy válságértekezletet hívott össze. Emmanuel Macron államfő hamarosan a városba érkezik.

Október 16-án Párizs egyik elővárosában gyilkolt meg és fejezett le egy 18 éves csecsen iszlamista egy 47 éves tanárt, Samuel Patyt, mert a szólásszabadságról tartott óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákoknak. A rendőrség agyonlőtte az elkövetőt, aki semmilyen kapcsolatban nem állt sem a tanárral, sem az iskolával. Tizenhat embert őrizetbe vettek az ügyben, olyan embereket, akik segíthették, bujtogathatták az elkövetőt. Hét ember ellen vádat is emeltek.

Nizzában 2016. július 14-én nyolcvanhat ember halálát okozta egy 31 éves tunéziai férfi, aki kamionnal hajtott bele a tömegbe a város zsúfolt tengerparti sétányán. A terrortámadás elkövetőjét lelőtték.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Aggasztó mértékű a gyerekek elleni erőszak Kolumbiában

A Kolumbiában bántalmazott gyerekekre és a latin-amerikai ország áldozatvédelmének hiányosságaira hívta fel a figyelmet az Aldeas Infantiles SOS Colombia nevű civil szervezet hétfőn, felszólítva...

Az ország egyetlen citromfarmján jártunk | Street Kitchen

Karácsony Fullos csokitorta banánnal megspékelve! Green Kitchen Egy tartalmasabb ebéd vagy...

„Ha túléltük a háborút, ezt a nehéz évet is túl fogjuk” – Cukrászdák és kávézók a járványban

Ez a zsemle akkor jó, ha alig bírjátok átharapni, mert tele van rántott hússal és majonézes salival! ...

Erdélyi konyhát így még nem tálaltak – megnyílt a SZÉK

A legjobb reggelik Ezzel aztán tutira jól indul majd a nap - bár kevéssé diétásan 😀 ...

A japánok évszázadokig nem ették meg a szusiban a rizst, csak a halat

Sertéskaraj ázsiai ízekre hangolva Tésztapolc Parmezán és vörösbor egy tökéletes tésztaraguban ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -