Három embert megölt egy terrorista egy nizzai templomban

Ezt olvasta már?

Kancellárjelölt-állítás: lekéste a saját maga által kitűzött határidőt a CDU és a CSU

Nem sikerült az önként vállalt határidőre, vasárnapra kiválasztani Németországban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltjét. A feladatot Armin...

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Wisconsinban – videó

Három embert agyonlőtt, két másikat pedig megsebesített egy fegyveres férfi Wisconsin államban, az Egyesült Államokban, a helyi seriff vasárnap segítséget kért a szökésben lévő...

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Koronavírus – a második év Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő...

A hagyományoktól eltérő volt Fülöp herceg temetése, kibékült Harry és Vilmos herceg

A gyászszertartás több tekintetben is szakított a hagyományokkal. Fülöp hercegnek teljes körű állami temetés járt volna, de ő maga halála előtt többször is kijelentette,...

Iszlamista késes támadó gyilkolt egy nizzai templomban, három ember meghalt. A támadót elfogták.

Késes támadás történt a nizzai Notre-Dame templomnál. A város polgármestere, Christian Estrosi nyilatkozata szerint két embert megölt, egyet súlyosan megsebesített a támadó, de később a francia lapoknak a rendőrség megerősítette, hogy a harmadik áldozat is meghalt. A történtek miatt Franciaországban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget.

A Reuters hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva arról írt, hogy az áldozatok egyikét, egy nőt állítólag lefejeztek, és a polgármester is arról beszélt, hogy a bazilikában talált áldozattal hasonlóan végeztek, mint a Párizs elővárosában október 16-án meggyilkolt tanárral, Samuel Patyval. A Le Monde nem lefejezésről ír, hanem arról, hogy az első áldozatnak elvágták a torkát.

A Le Monde azt írja, egy női és egy férfi áldozatot a bazilikában ölt meg a támadó, a harmadikat, aki ugyancsak egy nő, a bazilika előtti bárban támadta meg az elkövető, ahol az áldozat menedéket keresett.

Egy francia hírportál videóján látszik a nizzai rendőrök akciója.

Az elkövetőt a rendőrség ártalmatlanította (lelőtték) és őrizetbe vette, a férfit a helyszínen elsősegélyben részesítették, majd egy kórházi intenzív osztályra szállították.

© Twitter

Christian Estrosi polgármester megerősítette, hogy terrortámadásról van szó, mind mondta, a tettes az allah akbar kifejezést kiáltozta. A polgármester úgy véli, az iszlamo-fasizmus szedi az áldozatait.

A helyszínelés még zajlik. Gérald Darmarin belügyminiszter a Twitteren jelentette be, hogy válságértekezletet hívott össze. Emmanuel Macron államfő hamarosan a városba érkezik.

Október 16-án Párizs egyik elővárosában gyilkolt meg és fejezett le egy 18 éves csecsen iszlamista egy 47 éves tanárt, Samuel Patyt, mert a szólásszabadságról tartott óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákoknak. A rendőrség agyonlőtte az elkövetőt, aki semmilyen kapcsolatban nem állt sem a tanárral, sem az iskolával. Tizenhat embert őrizetbe vettek az ügyben, olyan embereket, akik segíthették, bujtogathatták az elkövetőt. Hét ember ellen vádat is emeltek.

Nizzában 2016. július 14-én nyolcvanhat ember halálát okozta egy 31 éves tunéziai férfi, aki kamionnal hajtott bele a tömegbe a város zsúfolt tengerparti sétányán. A terrortámadás elkövetőjét lelőtték.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Hárman meghaltak egy lövöldözésben Austinban

Hárman meghaltak egy lövöldözésben vasárnap az egyesült államokbeli Texas állam fővárosában, Austinban. Egyelőre sérültekről nem érkezett jelentés. A helyszínre érkeztek a tűzoltók, a rendőrség és...

Rózsaszínben akarod látni a világot? Irány a Samantha!

Mentes nasik Kicsit fitt, kicsit alternatív recept: tojás-, cukor- és tejmentes Az almás...

Jövő héten nyitnak a teraszok, így készülnek a vendéglátósok

Az almás pitét mindenki szereti Tésztapolc A tésztaételeket mindenki szereti ...

Raktárból francia pékség – teszteltük a Petit Tourage Pâtisserie-t

Ezt BÁRKI meg tudja csinálni! Húst hússal Kiadós kaja, amiért nem kell Csehországig...

Több száz hamburgert osztanak szét a mentősök között | Street Kitchen

Igazi ízbomba, és még diétás is! Húst hússal Nyisd meg otthon a saját...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -