Harminc migráns fogdosott, szexuálisan molesztált két német nőt Milánó főterén, szilveszter éjjel

Ezt olvasta már?

A korábban luxusvárosként közismert Milánót bűntanyává változtatták a bevándorlók szilveszter éjjelén. Egyre gyakrabban számol be a sajtó illegális bevándorlók által elkövetett visszaélésekről, portyázásokról, szexuális erőszakról az észak-olasz nagyvárosban. 

Sajtóközleményekből kiderül, hogy gátlástalan pokoli hangulat uralkodott szilveszter éjszakán Milánó főterén. Szexuális zaklatások színterévé vált az év utolsó éjszakáján a Dóm tér. Két német turistanőt vett körül egy harminc fős férficsoport, akik a molesztálás során arabul beszéltek. A turisták beszámolója szerint a helyszínen lévő rendőrök segélykérésük ellenére sem léptek közbe a zaklató csoport feloszlatására. Helyszíni kamerák felvételei tanúskodnak a jelenetről, ahogyan az erőszakos férfiak körbevették a két nőt, majd testüket tapogatták. Az egyikük a földre esett, de még akkor sem fejezték be a molesztálást. Esélyünk sem volt a menekülésre, csak sírtunk és kétségbeesve kiabáltunk. Megpróbáltuk eltaszítani őket, de ők csak nevettek – számoltak be utólag a sokkoló eseményekről az áldozatok.

A milánói hatóságok mindeddig a szilveszter éjszakán elkövetett öt erőszakos zaklatásról tudnak, nem kizárt, hogy további feljelentések érkeznek. Az esetek kísértetiesen hasonlítanak a 2016-ban Kölnben elkövetett nemi erőszakhoz, melyet hasonlóan az óévet búcsúztató nők ellen követtek el. A Milánói rendőrség egy 19 éves lány esetében is nyomoz, akit a korábbiakhoz hasonlóan egy arabul beszélő csoport vet körül és bántalmazott a Dóm téren. Barátnőjének sikerült kimenekülnie a támadók gyűrűjéből, ő azonban egyedül maradt. Értéktárgyait és táskáját önként átadta a támadóknak, ők azonban tovább folytatták a molesztálást. A hatóságok beszámolója szerint egy megszaggatott ruhadarabokban, a félelemtől sokkos állapotba került lányt találtak az esetet követően a téren. Több hasonló bűncselekmény felkutatását végzik a hatóságok, helyszíni kamerák és a világhálón megosztott amatőr felvételek segítségével.

“Méltatlan Milánó városához a szilveszter éjszakán elkövetett csoportos erőszak” – nyilatkozta Giuseppe Sala Milánó főpolgármestere. Közelségéről és együttérzéséről biztosította az áldozatokat és ígértet tett a fosztogatásokat és a szexuális erőszakot elkövetők felderítésére és megbüntetésére.

Elfogadhatatlannak nevezte a szégyenletes erőszakot Matteo Salvini a jobboldali Liga főtitkára. Remélem, hogy mielőbb sikerül a tettesek nyomára akadni. Remélem, hogy 2022-ben kevesebb lesz a fosztogatás és bűncselekmény, kevesebb bevándorló érkezik és az olaszok nyugalomban és biztonságban élhetnek – kommentálta Twitter bejegyzésben a milánói terrorral kapcsolatban Salvini.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img