Halott, hatnapos babában próbáltak meg drogot csempészni egy mexikói börtönbe

Ezt olvasta már?

Műanyag flakonokat keresett egy börtönben az egyik rab Mexikóban, amikor egy halott babát talált – írja a Tények. Valószínűleg drogot akartak csempészni a börtönbe a csecsemő testében.

A rab észrevette, hogy a csecsemő hasán sebészi beavatkozás jelei láthatók, azonnal jelentette az esetet a börtönigazgatóság felé. A vágások nyomai egyértelműen arra utalnak, hogy drogot akartak a börtönbe csempészni. Egyelőre nem tisztázott, hogy a kisbabát hogyan juttaták be a börtönbe, mert a jelenlegi szabályozás szerint kiskorúak nem látogathatják az intézményt. A mexikói hatóságok múlt hét kedd óta nyomoznak az esetben. Felhívták a figyelmet arra, hogy ebben a börtönben az erőszak és a korrupció kimondottan magas százalékban van jelen.

A San Miguel Center for Social Reinsertion börtön 2100 rab befogadására képes, de jelenleg is több mint háromezren vannak bent, közülük 350 nő. Ugyanez az intézmény néhány hónappal ezelőtt azzal került a hírekbe, hogy az egyik rab könnyedén megszökött a börtönből, amikor az őt látogató testvérével ruhát cserélt, és egyszerűen kisétált onnan. A börtönigazgatót prostitúciós botrány miatt is gyanúsítják.

Annyit már tisztáztak, hogy a csecsemő nem a börtönben született, azért még nagyobb botrányra lehet számítani az esettel kapcsolatban, mert így feltételezhető, hogy a személyzetnek is köze lehetett a bűncselekményhez.

A címlapi kép illsuztráció!

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában