Halasszák el az életeket mentő koronavírus-vakcina forgalmazását néhány hónappal, ezt javasolják a demokraták, hogy ne Trump, hanem már Biden sikere legyen

Ezt olvasta már?

Rossz hír, hogy a hamarosan elkészülő koronavírus elleni oltásokat Donald Trump elnöksége idején kezdhetik meg, így reagált New York állam demokrata kormányzója egy interjúban arra, hogy az amerikai Pfizer és a német BioNTech gyógyszergyártó bejelentette, oltóanyag-kísérleteiknek a harmadik szakasza is megkezdődött, és sikeres.

– A jó hír az, hogy a Pfizer-kísérletei sikeresnek tűnek, és hamarosan meg lehet a védőoltás. A rossz hír, hogy ez két hónappal azelőtt lesz meg, mielőtt Joe Biden hivatalba lép, így az oltásokat még Donald Trump vezetésével fogják megkezdeni – mondta Andrew Cuomo az ABC tévécsatorna Good Morning America című műsorában hétfőn.

Andrew Cuomo, New York állam demokrata kormányzójaForrás: Brazil Photo Press via AFP/Vanessa Carvalho

– Két hónap van hátra, nem hagyhatjuk, hogy a Trump-adminisztráció oltási terve érvényesüljön, mert Biden ezt később nem tudja visszavonni – fejtette ki Coumo. A demokrata kormányzó azt is hozzátette, hogy már beszélt más kormányzókkal is arról, hogyan tudnák a republikánus elnök által vezényelt oltási tervet leállítani vagy módosítani.

Az interjún felháborodott a republikánus Ben Sasse szenátor és nyilatkozatában undorítónak nevezte, hogy a demokrata kormányzó politikai célokra használja a koronavírus elleni oltás reményét.

Ha meglesz a védőoltás, akkor minden kézre szükségünk lesz, hogy azt a lehető leggyorsabban szét tudjuk osztani. Ennek a témának az átpolitizálása veszélyes és ostoba dolog – mondta Ben Sasse.

Tavasszal az Origo megírta, hogy az Andrew Cuomo demokrata kormányzó és a szintén demokrata Bill de Blasio polgármester által vezetett New York állam, illetve maga a város a koronavírus-járvány elsőszámú gócpontjává vált a határozatlan és gyenge baloldali vezetés alatt.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img