Array

Gyászol a horvát kézilabda, Saracevic halála nagy csapás a sportág számára – 24.hu

Ezt olvasta már?

Mi történik az erekkel magas vérnyomás fennállása esetén?

A magas vérnyomás (hypertonia) mint közismert népbetegség leggyakrabban tünet nélkül kezdődik és több éven át fennállhat ilyen csendes formában. Azonban már a tünetmentes magas...

Moszkva arra figyelmeztette Washingtont, hogy ne játsszon a tűzzel

Moszkva "ellenséges oroszellenes kirohanásnak" nevezte kedden a Washington által a Navalnij-ügyben bejelentett szankciókat, és felszólította az Egyesült Államokat, hogy "ne játsszon a tűzzel". Orosz hírügynökségek...

Nyerő 21-es – a Man. City a végére a „farkasokat” is kiütötte

A minden versenysorozatban remeklő, a legutóbbi húsz tétmérkőzését megnyerő Manchester City a már csak a bajnokságban érdekelt, ott csupán 12. Wolverhamptont fogadta, ami...

Az FBI belföldi terrorcselekménynek minősítette a Capitolium elleni támadást

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) belföldi terrorcselekménynek minősítette a Capitolium elleni, január 6-iki támadást - mondta kedden Christopher Wray, az FBI igazgatója, az...

Sokkolta a hír Horvátországot és a kézilabda világát: 59 éves korában, szívrohamban meghalt Zlatko Saracevic olimpiai és világbajnok kézilabdaázó, a Podravka női csapatának edzője.

A szakember vasárnap 32-29-es győzelemre vezette csapatát a Lokomotiva Zagreb elleni rangadón, így a kaproncaiak 12 forduló után is hibátlanul állnak a horvát bajnokságban. Saracevic jó hangulatban távozott, autójával haza akarta vinni kapusedzőjét, Barbara Stancint is. Azonban az egyik jelzőlámpánál hirtelen rosszul lett. Stancin azonnal mentőt hívott, amely nagyon gyorsan megérkezett, de hiába a szakszerű segítség, nem tudták újraéleszteni.

„Nagy szomorúsággal és fájdalommal tudatjuk, hogy edzőnk, Zlatko Saracevic este elhunyt. Szeretett férj, apa és ünnepelt kézilabdázó, aki kitörölhetetlen nyomot hagyott a kézilabda és a sporttörténelemben, játékosként és edzőként egyaránt. Egy fontos mérkőzésen vezette csapatát, amelyet a játékosok megnyertek edzőjüknek, aki végtelenül hitt bennük. Követte minden lépésüket, csaknem három évig minden bánatot és örömet velük együtt élt át. Ez volt az utolsó ölelés azzal a csapattal, amelyet imádott, és amellyel nagyszerű eredményeket ért el” – írta a Podravka hivatalos honlapja.

„Szörnyű. Kedves Istenem, mi történik? Sokat beszélgettünk, és elmondta, szörnyű stressz alatt van. Lehetséges, hogy elértük azt a szintet, hogy a sport így hat ránk? Nem tudok többet mondani” – nyilatkozta egykori kapustársa, Vlado Sola az Index.hr-nek.

Este felhívtam, hogy gratuláljak a győzelemhez, de már nem hívott vissza

– mondta megrendülten barátja, Slavko Goluza a Dnevniknek.

„Gyerekként befogadott a válogatottba, Bozidar Jovicsal mi ketten voltunk a legfiatalabbak. Nem találok szavakat, hogy elmondjam, milyen ember volt. Tudom, hogy az utóbbi időben nehezen elevenítette fel a vele történteket, nagy nyomás nehezedett rá, ez nyilván túl sok volt. Folyamatosan beszéltünk egymással, vártuk egymás sikereit. Szomorúság van bennem, hatalmas szomorúság” – tette hozzá.

„Nem tudom leírni, hogy mit érzek. Egész életünket együtt töltöttük. Együtt játszottunk Boracban, majd Zágrábban és Veszprémben, a horvát válogatottal pedig olimpiai aranyat nyertünk. Én voltam az esküvői tanúja” – mondta megtörten Bozidar Jovic.

1986-ban együtt nyert világbajnokságot Veselin Vujoviccsal, aki ugyancsak összetörten nyilatkozott.

A szakember elmondta, alig tudta feldolgozni másik egykori világbajnok csapattársa, Zlatko Portner tavalyi elvesztését, pénteken meghalt nagy barátja, a legendás zenész, énekes, Djordje Balasevic, most pedig Saracevic.

„Mindent megnyertem vele, voltunk junior és felnőtt világbajnokok is. Együtt nyertünk bronzérmet a szöuli olimpián, ő volt a segítőm Zágrábban. Számomra több volt, mint barát. Ez az átkozott elmúlt egy év olyan sok zseniális embert vitt el, most Zlatko volt a soron. Ne haragudj, de nem tudom abbahagyni a sírást” – nyilatkozta.

Lino Cervart, a horvátok legendás edzőjét sokként érte a hír.

„Tudom, hogy nem volt beteg. Soha egyetlen rossz szót sem szólt senkiről, de róla sem mondhattak negatívumot. Micsoda borzalom! Egy nagyszerű sportolót veszítettünk ezekben a bizonytalan és nehéz időkben. Ez valóban nagy csapás a kézilabda számára. Meg vagyok döbbenve, nagyon nagy ember volt” – idézte a Tportal.hr oldal.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Szörnyethalt több bolíviai egyetemista, miután lezuhantak egy egyetemi épület tetejéről – videó

Legalább hét bolíviai diák szörnyethalt, miután lezuhant egy egyetemi épület legfelső szintjéről - jelentette kedden a helyi média. Az eset La Paz "ikervárosának", El Altónak...

Éttermi munka megváltozott munkaképességgel: a járványban nekik különösen nehéz

Levesek és főzelékek Az erőleves gyógyír testnek és léleknek, céklás verzióban különösen Levesek és főzelékek...

Gödöllőn nyitott új egységet a Paletta, főszerepben a fánk és a taco

Megúszós sütik Krémes finomság, ha gyors édességre vágytok Brutális fogások Jobb,...

Egy fiatal pár megnyitotta Budapest egyik legjobb kínai éttermét, főszerepben a töltött batyuval

Levesek és főzelékek Csirkepöri bő lére eresztve 😉 Fantasztikus desszertek A...

Világörökséggé nyilváníttatná a bagettet Franciaország | Street Kitchen

A pogácsa mindig nyerő! A kókuszcsók egyáltalán nem macerás édesség Pár éve...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -