Gulyás Gergely bejelentette: új korlátozó intézkedésekről döntött a kormány

Ezt olvasta már?

A mai adatok szerint 6 millió 13 ezer ember oltatta be magát, 1 millió 714 ezer ember a 3. oltást is felvette – mondta Gulyás Gergely. Hozzátette, több mint 10 ezer új fertőzöttet regisztráltak. A matematikusok szerint a járvány 4. hulláma november végén, december elején tetőzhet.

Érdemi védettséget csak az oltás jelent – fogalmazott. Azokban az országokban sikerül megfékezni a vírus terjedését, ahol a 2. oltást 3. oltás is követte. A kormány mindenkinek javasolja a 3. oltás felvételét.

A járványt akkor lehet megállítani, ha mindenki beoltatja magát. Ha nem oltatják be magukat az emberek, újabb hullámok jönnek. A kormány szerint az oltatlanok mások életét veszélyeztetik – tette hozzá. Ezért zárt térben ismét kötelező a maszkhasználat, ez már szombattól érvényes.

Csak védettségivel lehet látogatni az 500 főnél nagyobb rendezvényeket – mondta Gulyás, habár ez nem új intézkedés. Az viszont igen, hogy az egészségügyben a 3. oltás is kötelező lesz. Az iskolákban az igazgatók dönthetnek a maszkviselési kötelezettségről.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img