Gulyás Gergely a Demeter-publicisztikáról: Higgadtságra lenne szükség

Ezt olvasta már?

Nem örül a közélet eldurvulásának a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Kolozsváron járt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) mellett kampányoljon. A minisztert a Transindex.ro állította meg egy interjúra.

Most, amikor Európában komoly viták vannak, akkor higgadtságra lenne szükség, de ha a politikusok nem tanúsítják ezt a higgadtságot – gondoljunk arra összehasonlításként, amit az Európai Néppárt elnöke korábban a magyar miniszterelnökről mondott – akkor nehéz ezt a nem politikus kultúrszereplőktől elvárni”

– nyilatkozta a lapnak Gulyás, amikor Demeter Szilárd botrányt keltő publicisztikájáról kérdezték. Amikor azt kérdezték tőle, nem gondolja-e, hogy Demeternek le kellene mondania, a miniszter azt mondta, nem örül a közélet eldurvulásának.

Más magyar belpolitikai témákról is kérdezték a minisztert. Így például elmondhatta, helyesli azt, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem függetlenségéért küzdő hallgatóknak érvénytelenítenék a félévét.

Arról is megemlékezett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ezúttal nem ment el személyesen kampányolni az RMDSZ mellett. Gulyás szerint Orbán jelenléte mindig tömegrendezvényekkel jár, de ilyeneket a járvány miatt most nem lehet tartani.

Végül az egy hét múlva tartandó romániai parlamenti választásokról szólva a miniszter azt mondta, érti, hogy sokan félnek most a járvány miatt, különösen az idősek, de azt kéri, akkor is menjenek el szavazni.

Visszavonja gázkamrázós írását Demeter Szilárd

A második világháborúban meggyilkolt zsidókéhoz hasonlítja Demeter Szilárd a magyarok és a lengyelek mostani helyzetét, amiért az EU jogállamisághoz köti az uniós pénzeket, és addig a gondolatig jut el, hogy Soros a liberális Führer.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában