Array

Gulácsi Péter bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe a Leipziggel – 444.hu

Ezt olvasta már?

Gulácsi Péterrel a kapuban és a honosított, sérülése után még a formáját kereső Willi Orbánnal a kispadon kezdett a Leipzig az Atletico Madrid elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben. A BL-ben a nyolc között eddig csak két magyar játékos lépett pályára, a Kaiserslauternben még 1999-ben Hrutka János (a nyolcadik percben állították kia. Bayern ellen), majd Fehér Csaba a PSV Eindhovenben a Liverpool ellen 2007-ben. Egyikükben sem sikerült, ami Gulácsinak most igen: négy közé jutott a csapatával a Bajnokok Ligájában. 

Aki a jó focinak szurkolt a meccsen, az veszített, nem ez volt a futball ünnepe. Játszani inkább a német csapat akart, ami azt jelentette, hogy az első félidőben inkább náluk volt a labda, de az Atletico ellen jobb csapatoknak sem könnyű a támadásépítés. Ami meglepő volt, hogy nem a spanyolok, hanem a németek játszottak keményebben védekezésben, Simeone szinte végig sárga lapokat reklamált a bírótól a belépők után, de a csapata végig elég tompán játszott. 

A vezetést a németek szerezték meg, az 50. percben Olmo révén egy szépen kipasszolt támadás végén. Ezután valamivel aktívabb lett az Atletico, köszönhetően a becserélt Joao Felixnek, aki egy 11-est is kiharcolt, amit értékesített is. A meccsen hibátlanul védő Gulácsi rajta volt a lövésen, de nem tudott hárítani.

Amikor már úgy tűnt, hogy elmennek csendesen a hosszabbításig, egy megpattanó lövéssel a Leipzig újra megszerezte a vezetést a 88. percben. Az Atletico nyomott a végén, de nem tudott egyenlíteni. 

Gulácsiék a PSG-vel találkoznak az elődöntőben. 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img