Grizzly ölt meg egy négygyerekes apát Montanában

Ezt olvasta már?

Grizzly medve ölt meg egy 40 éves, négygyerekes apát az Egyesül Államokban, Montana államban – írja a Bild. A férfi holttestét múlt hét csütörtökön találták meg.

Craig Clouatre egy barátjával túrázott Montana államban múlt héten. A két férfi egy szakaszon külön útvonalon folytatta a túrát, majd később a megbeszélt találkozási helyen a négygyermekes apa nem jelent meg. Barátja értesítette a rendőrséget. A bejelentés alapján átkutatták a híres Yellowstone Nemzeti Park közelében lévő területet, a kereséshez helikoptert is bevetettek. Csütörtökön végül megtalálták a 40 éves férfi holttestét.

A helyszínen hagyott nyomok és a támadás természetéből arra lehetett következtetni, hogy egy grizzly támadta meg – mondta Brad Bichler megyei seriff. Hozzátette azonban, hogy valószínűleg egy szerencsétlen találkozás áldozata lett. A holttestet azóta visszakerült a családhoz.

Craig Clouatre feleségét és négy gyermekét hagyott árván. A családnak indított adománygyűjtés során már 60 ezer dollárt, vagy is közel 20 millió forintot sikerült összegyűjteni.

Az özvegy meghatóan írt Facebookon a történtekről:Hálás vagyok minden emlékért a legcsodálatosabb emberrel, akivel valaha találkoztam: a férjemmel. Elvesztése óriási teher, amely életünk végéig elkísér minket.

A grizzly medvék Észak-Amerikában élnek, és elérhetik akár a 700 kilogrammot is – IllusztrációForrás: ArthurTopham/pixabay.com

Craig Clouatre gyakran ment kirándulni a hegyekbe, jól kiismerte magát. A CBS szerint a hatóságok nem próbálják meg felkeresni a balesetet okozó medvét.

Egy jelentés szerint a Yellowstone Nemzeti Park körüli grizzlik 2010 óta legalább nyolc embert megöltek. A régióban több mint 700 állat él.

Címlapi képünk illusztráció!

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában