Genf kanton szükséghelyzetet vezet be, mert rövidesen megtelnek a kórházak intenzív osztályai

Ezt olvasta már?

A svájci Genf kanton vasárnap bejelentette, hogy szükséghelyzetet rendel el, mert rövidesen megtelnek a régió kórházainak intenzív osztályai.

Hétfő délutántól minden étteremnek, bárnak és az élelmiszerüzletek kivételével minden boltnak be kell zárnia, csakúgy mint a moziknak, színházaknak, edzőtermeknek és a szolgáltatóknak, így a fodrászoknak is – közölte a kanton vezetése.

Az iskolák és az óvodák nyitva maradnak.
A nagyszámú koronavírus-fertőzött miatt Svájcban a kórházak kihasználtsága a kapacitásuk felső határát súrolja.
Wallis kantonban az ágyak hiánya miatt több pácienst el kellett szállítani az intenzív osztályokról – írta vasárnap a Neue Zürcher Zeitung.

This picture taken on March 13, 2020, shows empty chairs in an quiet place after Swiss government announced new preventive measures against the spread of the COVID-19 on March 13, 2020 in Lausanne. – The government decided to ban all public gatherings of more than 100 people, and said restaurants, bars and clubs could have no more than 50 people on the premises at one time. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Jura és Neuchatel kantonokban is szigorítják a korlátozásokat hétfőtől, ott a nyilvános és magánrendezvények résztvevőinek számát ötre korlátozzák, bezárnak az éttermek, a kulturális és sportlétesítmények.

A svájci kormány szerdán jelentett be országos intézkedéseket, így az éttermek korai zárását.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában