Array

FTC: „Tárgyalnak a Fradival” – Tokmac elismerte a belga érdeklődést – Nemzeti Sport

Ezt olvasta már?

Norvég sajtóértesülések szerint a belga élvonalban jelenleg második helyen álló Antwerp tárgyalásokat folytat a Ferencvárossal Tokmac Nguen lehetséges átigazolásáról. A 27 éves futballista a Nettavisen megkeresésére megerősítette az információkat.


Hirdetés

Tokmac Nguen a belga élvonal felé kacsingat (Fotó: Török Attila)

„Meg tudom erősíteni, hogy az Antwerp érdeklődik irántam, és tárgyal a Ferencvárossal” – mondta Tokmac Nguen a Nettavisen nevű internetes lapnak, ennél többet azonban nem kívánt nyilatkozni az ügyről.

A norvég honlap úgy tudja, több klub is érdeklődik az FTC támadója iránt, de jelenleg csak az Antwerp áll tárgyalásban a magyar bajnokkal. Hozzáteszik, a két egyesület közötti egyeztetések jó úton járnak, ám még közeledniük kell az álláspontoknak a transzfer nyélbe ütéséhez.

A Nemzeti Sport Online a norvég sajtóinformáció kapcsán megkereste a Ferencvárost, amely nem kívánt reagálni a hírre.

A Nettavisen azt is megemlíti, hogy január közepén a belga bajnoki éllovas – és tavaly ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő – FC Bruges konkrét ajánlatot tett Tokmac Nguenért, de a felkínált összeg a közelében sem volt annak, amit az FTC kapni szeretne a játékosért. Ennek a hírnek a kapcsán viszont az ulloi129.hu ferencvárosi szurkolói oldal azt írta, a bruges-i alakulattól nem érkezett semmilyen ajánlat Tokmacért.

Belgiumban február elsején (jövő hétfőn) zárul a téli átigazolási időszak. Az Antwerp pénteki győzelmének köszönhetően jelenleg második a tabellán, 11 pont a lemaradása az egy meccsel kevesebbet játszó, listavezető FC Bruges mögött.

A Nettavisen megjegyzi, az Antwerp célja a következő években az, hogy átvegye az uralmat a belga futballban, s ennek érdekében a vezetőség nem sajnálja a pénzt a keret megerősítésére.

A 27 éves labdarúgó esetleges klubváltása hetek óta a levegőben lóg, december végén ő maga nyilatkozott arról a norvég sajtóban, hogy elérkezettnek látja az időt a pályafutásában a következő szint meglépéséhez.

„Nagyon jól boldogulok a klubnál és akár tíz évig is szívesen maradnék. Szeretem a szurkolókat, akik végig támogattak, de úgy érzem, itt az ideje a következő lépésnek. Itt az ideje kipróbálni valami újat” – fogalmazott a tavalyi év végén az FTC játékosa.

Tokmac két évvel ezelőtt, 2019 februárjában igazolt a Ferencvároshoz, amelyben azóta – a Transfermarkt adatbázisa szerint – minden sorozatot figyelembe véve 87 mérkőzésen 27 gólt szerzett. Az előző két idényben egyaránt bajnoki címet nyert a zöld-fehérekkel.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában