Friss térképeken az ukrajnai háború helyzete

Ezt olvasta már?

Az elmúlt napokban is folytatták az orosz erők csapataik átcsoportosítását a déli tengelyen Ukrajnában, ahol szárazföldi támadásokra készülnek, ugyanakkor a teljes frontvonalon komoly ukrán ellenállással találkoznak, különösen Izjum térségében.

Az április 30-i ukrán tüzérségi támadás az orosz főhadiszállás parancsnokságára Izjum városánál megzavarta az orosz hadműveletet, és akadályozhatja az offenzívát a térségben a következő napokban, áll az Institute of the Study of War legfrissebb jelentésében

Forrás: ISW

A Ukraine War Map Twitter-oldal arra is felhívja a figyelmet, hogy az ukrán erők Izjumtól nem messze, Harkov környékén is sikeres ellentámadást hajtottak végre, és több területet is visszafoglaltak.

Közben az orosz erők folytatják az átcsoportosításokat és a felderítést a front déli szakaszán,

komoly szárazföldi támadásra készülve Zaporizzsja irányába.

Az elmúlt napon az oroszok légitámadásokat hajtottak végre Mariupol ellen, de folytatódott a civilek evakuálása az Azovstal acélgyárból.

Az ukrán katonai rendészeti szolgálat jelentése szerint május 2-án több mint 100 civilt evakuáltak, de az ukrán védők Azovstalban maradtak. Az orosz védelmi minisztérium állítása szerint 80 civilt mentetek meg, és 11 evakuált „önként jelentkezett”, hogy a Donyecki Népköztársaságban kíván maradni.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában