Array

Fradi: Több tucat szurkoló rekedt Monacóban az EL-bravúr után – megszólalt az egyik károsult is | csakfoci.hu – csakfoci.hu

Ezt olvasta már?

A Fradi csütörtöki győzelme után több tucat vendégszurkoló Monacóban rekedt, ugyanis Franciaországban sztrájkolnak a reptéri dolgozók. Az akció miatt több járatot is törölték, így az FTC-drukkerekét is. Külföldi sajtóhírek szerint ma már a vasutasok is csatlakoztak a reptéri dolgozók sztrájkjához.

Én első körben a félidőben hallottam a kialakult helyzetről, amikor Magyarországról hívott a családom, hogy a TV-közvetítésben bemondták, hogy törölni fogják a Fradi-szurkolók járatát, mert sztrájkolnak a franciák

– nyilatkozta a csakfoci.hu-nak egy – a neve elhallgatását kérő – Fradi-drukker.

– Két társaságban voltak szurkolók a mérkőzésen: Volt a B-közép, illetve voltak egyéb helyeken ülő Fradi-szurkolók. A mérkőzés után tulajdonképpen pánikhangulat alakult ki a B-középben, mert nem tudták az emberek, hogy fognak hazajutni. Ezután a Facebookon összefogtak a kint lévő szurkolók és megpróbáltak segíteni egymásnak, hogy mielőbb hazajussanak.

A kint rekedt károsult becslése szerint mintegy 100-150 ferencvárosi szurkoló rekedt Monacóban a csütörtöki EL-találkozót követően.

Mi a WizzAir szerdai járatával jöttünk ki, ahol számos fradista utazott velünk. Eredetileg pénteken, azaz ma utaztunk volna haza, de ehelyett hétfőre ajánlott nekünk jegyet a légitársaság úgy, hogy a szállást magunknak kell kifizetni. Nagyon kaotikus állapotok vannak, mi is szerettünk volna holnap hazajutni, de – átszállással – 1000-1400 eurós jegyeket (egy személynek) találtunk úgy, hogy elképzelhető a holnapi sztrájk is. A szurkolók egyébként pozitívan állnak a kialakult helyzethez, örülnek, hogy nyert a Ferencváros és megpróbálnak segíteni azokon, akik Monacóban maradtak.

Vannak olyan információim, hogy egyes szurkolók átmentek Genovába vonattal, onnan tovább utaztak Bolognába, ahol holnap megnézik a Bologna hazai mérkőzését. A bajnoki után Rómába repülnek és onnan utaznak majd Budapestre. 

Sokan azonban csak a jegy árával számoltak és nem voltak felkészülve arra, hogy maradniuk kell, így valakik még most is szállás nélkül vannak. Illetve a helyzetet az is megnehezíti, hogy a monacói árak jócskán a meghaladják az otthon megszokottakat – zárta a megszólaló.

Monaco-Fradi: “Ismeretlen bajnokság ismeretlen játékosaitól kaptak ki, fizetéslevonást érdemelnének” – lapszemle

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában