Array

Ferrari 1-2 a szingapúri FP2-n, Gasly kocsija a bokszban kapott lángra! – Motorsport.com – HU

Ezt olvasta már?

A második szabadedzésen már az időmérőhöz és a versenyhez hasonlóan a szingapúri éjszakában került megrendezésre, ekkor már teljesen lement a nap, és csak a villanyfények világították meg a pályát.

Az első szabadedzésen Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, aki egy rajtgyakorlattal kezdte az FP1-et, rajta kívül Russell is rögtön kijött a pályára, és a közepes gumikon élre is állt egy 1:44.6-os idővel, ami több mint másfél másodpercre volt Hamilton legjobb FP1-es idejétől.

Latifi eközben a biztonsági övével nem volt elégedett, nem stimmelt valami a Williams cockpitjében. Az ezúttal különleges sisakfestést használó Vettel is igénybe vette a bukóteret, de gond nélkül vissza tudott jönni a 16-os kanyarnál.

Még több F1 hír:

Hamilton szintén a közepesekkel átvette a vezetést, a pályán pedig 17 autó körözött, a Verstappen, Perez, Leclerc hármas maradt a bokszban. Utóbbi két pilóta szabadedzése nem alakult zökkenőmentesen: az FP1 elején Leclerc fékét kellett javítani, az FP1 végén pedig Perez jött be hajtásláncprobléma miatt a bokszba.

Russell kis híján megismételte az első szabadedzésen látott falazását, ezúttal el tudta kerülni a falat, Sainz pedig átvette a vezetést a közepeseken, az ideje 1:43.7 volt. A spanyol nem sokáig volt az élen, Hamilton 1:43.6-tal átvette az első pozíciót.

Sainz egy 1:43.2-es idővel újra az élre állt, mögötte a két Mercedes, majd Alonso és Verstappen áll féltávnál, míg Perez és Leclerc továbbra is a bokszban várt arra, hogy kimehessen.

 

Nem sokkal féltáv után már pályán volt Perez, aki a lágy gumikkal a falat is érintette, és a kilencedik helyre jött be, Sainz pedig tovább javított, 1:42.7-et futott a korrigálásoktól sem mentes körében.

Kicsit később Leclerc is pályára ment, Russell pedig a második helyre ugrott fel a lágyakon, majd Leclerc vette el tőle ezt a pozíciót. Perez szenvedett, Gaslynak pedig a légbeömlője kapott lángra, miközben tolták vissza a garázsba az autóját.

Az utolsó percekben Vettel is hibázott egyet, nagyon közel került a falhoz, Verstappen pedig a lágy keveréken futott egy gyorskört, amivel a negyedik helyre jött be. Újabb versenyképes kör már nem jött az FP2-n, így Sainz, Leclerc, Russell, Verstappen, Hamilton, Ocon, Bottas, Alonso, Perez, Stroll lett a top 10 sorrendje.

A Forma-1-es program holnap 12 órakor fog folytatódni a harmadik szabadedzéssel, szokás szerint az M4 Sport élőben közvetíti az edzést, a legfontosabb hírekért pedig kövessétek a hu.motorsport.com-ot!

Célkeresztben a Red Bull – tényleg megszeghették a költségvetési limitet!

megosztás

hozzászólás

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában