Array

Férfi kézi BL: Vardar–Veszprém – NSO – Nemzeti Sport

Ezt olvasta már?

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájának negyeddöntőjébe jutásáért a Veszprém a Vardar Szkopje otthonában megnyugtató, nyolcgólos győzelmet aratott: a remekül védő Rodrigo Corrales vezetésével 30–22-re nyert, így nyugodtan várhatja a jövő heti visszavágót.

Corrales (12) kiválóan védett (Fotó: eurohandball.com)

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉS
VARDAR SZKOPJE (északmacedón)–TELEKOM VESZPRÉM 22–30
(11–15)
Szkopje,
Jane Szandanszki Sportcsarnok, 4000 néző. V: Jurinovic, Mrvica (horvátok)

ÖSSZEFOGLALÓ

Részletek hamarosan!

PERCRŐL PERCRE

60. perc: A végeredményt Gyibirov állítja be, Corrales ezt is majdnem védi, de becsorog a labda a kapuba. 22–30. Formalitás lesz a jövő heti visszavágó?

59. perc: Toto fordul kapura egy passsz után, belövi, 21–29. Nilsson kapar össze egy átadást, de a kapufát találja el. Totó beállóból lő, de Corrales ezt is védi. Aztán indítja Margucot, ő meg belövi, 21–30.

58. perc: Jahija egy ütközés után betalál, Gyibirov pedig meglövi a Vardar huszadik gólját, amire Nilsson villámgyorsan válaszol,  20–29.

57. perc: Corrales védi Olivier Nyokas lövését, de a kipattanót Toto belövi. 19–27.

56. perc: Gyibirov helyett most Djukics lő, de Cupara ezt is védi! 4/4!

56. perc: Toto bekolbászolt a veszprémi hatosra, jöhet a vendégek újabb támadása. Nenadics passza után Marguc lőtt a szélről, Tomovszki védett. Olivier Nyokas harcolt ki hetest.

55. perc: Jahija két védőt is megver egy csellel, majd nagy gólt dob, ráadásul Sztoilovot kiszórják két percre. 18–27.

54. perc: Kevyn Nyokas eladja. Nilsson meg nem tudja átvenni az indítást. Diallo igen, be is lövi, 18–26.

53. perc: Elkezdtek elindulni hazafelé a hazai drukkerek, miközben Corrales véd egy újabb ziccert…Majd Jahijánál fújnak lépést.

52. perc: Nenadics remek passza után Nilsson a hatos vonaláról talál be, 17–26.

51. perc: Nilsson harcolt ki hetest, Nenadics belőtte, ez a hatodik gólja. Kevyn Nyokas emelkedett lövésre, de a blokkolt labda Corralesé. 17–25.

50. perc: Kevyn Nyokasnál lépést fújnak a bírók. Nilsson vált le a védőjéről, de Tomovszki védett, majd Gyibirov talált be gyors indítás végén, 17–24.

49. perc: Kevyn Nyokas nagy labdát ad Sztoilovnak, nem is rontja el a ziccert, Nenadics meg passzívnál fölé lő, 16–24.

48. perc: Jahija lő fölé, Kevyn Nyokas meg bedobja második gólját, amire Nenadics válaszol szépen. 15–24.

47. perc: Nilsson is dob egyet beállóból,  közte tíz! 13–23. Kevyn Nyokas átlövése beakad, 14–23.

46. perc: Strleknél fújnak belülvédekezést, hetes. Jön Cupara. És Gyibirov. És Cupara véd! Az ismétlést is védi! Háromból három védés… ELKÉPESZTŐ.

45. perc: Újabb védés Corralestől, a veszprémi támadás végén pedig Mahé talál be. 13–22.

44. perc: Nenadics takarásból, talpról, nagy gól. 13–21.

43. perc: Lékai lövését védi a kapus, majd a gyors indítás végén Sztoilov ziccere töri meg a gólcsendet. 13–20. Nagy az öröm a hazai drukkereknél…

42. perc: Passzívval folytatja a Veszprém, Lékait sáncolják. Taleszki átlövésénél hárman blokkolnak, így  Corrales véd. Tizenkét perce nem esett hazai gól…

42. perc: Veszprémi időkérés. Halkan jegyzem meg: egészen csendes a Szandanszki sportcsarnok lelátója…

41. perc: Gyors támadás végén Gyibirov kerül ziccerbe, de rálép a vonalra – nem fújják le –, de Corrales kivédi. Aztán fél perc múlva Kevyn Nyokas ziccerét is védi, nincsenek szavak a kapusra… 

40. perc: Taleszkvel szemben blokkolt nagyot Ligetvári, ráadásul passzívat jeleznek a bírók. Maqueda szerzett labdát a hatos vonalán Gadzsa rossz bejátszása után.

39. perc: Lékai futtából, felugrásból, kapásból, parádés gólt lő, 12–20.

38. perc: Újabb védés Corralestől, Blagotinsek elüti, de belefújnak, hetes helyett szabaddobás. Végül Kevyn Nyokas lőtt kapufát.

37. perc: Taleszki kapufát lőtt, a kipattanó megvan, Maqueda pedig a saját térfeléről beíveli az üres kapuba.Sőt, Corrales újabb átlövést véd, ismét megvan a kipattanó, s ezúttal Strlek dobja be az üres kapuba, 12–19.

36. perc: Nenadics ágyúzott 11 méterről a bal felsőbe, 12–17.

35. perc: Corrales!!! Walczak átlövését védi, a kipattanót a lengyel a kapufára lövi és a második kipattanót már begyűjti Ligetvári. Nenadics kapott egy hatalmas maflást Kevyn Nyokastól, két perc.

34. perc: Kevyn Nyokas a jobbszélről lőtt, Corrales védett, aztán Siposnál fújnak vonalat…

33. perc: Maqueda majdnem labdát szerez, majd Blagotinsek védekezik jól Ligetvárival karöltve.

32. perc: Maqueda lövését védte Tomovszki. Kevyn Nyokas eladja. Lékai talpról meglepi Tomovszkit, 12–16.

31. perc: A Vardar kezdte a második félidőt. A Veszprém emberhátrányban van. Djukics szerezte a jobbszélről az első gólt, 12–15.

30. perc: Nilssoné a meccs első kétperces, hetes a Vardarnak. Gyibirov ejteni próbál, de Cupara kivédi! Az ellentámadás végén Lékai talál be, ezzel 11–15 a félidei eredmény.

29. perc: Nenadics góljával először vezet hárommal a Veszprém! 11–14.

28. perc: Maqueda labdát szerez, majd megiramodik és a hatosnál visszakapja Lékaitól, belövi. Taleszki gyors góllal felel. 11–13.

27. perc: Nenadics belövi a hetest. 9–11. Taleszki bombájára Marguc válaszol gyorsan a jobbszélről. 10–12.

26. perc: Momir Ilics kap sárgát a kispadnál… Passzívot jeleznek a Vardarnál, Walczak lövését Corrales védi, a labda mindkét kapufát érintve kerül a kapushoz. Strlek pedig hetest harcol ki.

25. perc: Georgievszki a jobbszélről kapufát talál, az ellentámadásból most Lékai hozza ziccerbe Nilssont, ő meg ma nem nagyon tud hibázni, 9–10.

24. perc: Olivier Nyokast blokkolják a védők, de nincs gyors indulás.Van viszont veszprémi gól, megint Nilsson – Nenadics passzából, 9–9!

23. perc: Maqueda keresztpassza most nem jó Lékainak, Gyibirov elcseni, de nem tud lerohanni. Aztán belefordul Blagotinsekbe…

22. perc: Maqueda tette le a szélre Margucnak jobbra, nem is hibázott, 9–8.

21. perc: Walczak most állt be, gyorsan be is dobta első gólját beállóból. 9–7. Strlek lövése a szélről nem jó, Oliver Nyokasnál meg lépést fújnak.

20. perc: Jahija készíti le Nilssonnak, belövi ezt a ziccert is, 8–7.

19. perc: Toto ziccerből, de Corrales lábbal véd. A támadásnál Lékait csúnyán elkaszálják, de nincs fault, és a földön is marad a veszprémi 66-os. Taleszki gyorsan dob is egy gólt, 8–6.

18. perc: Cuni tört be, de Corrales megint védeni tud. Aztán Tomovszki is véd egyet…

18. perc: Időt kér a Vardar is.

17. perc: Megint védeni tud Corrales, de Mahé lövése nem jó. Georgievski viszont a szélről pontos, aztán pedig Nilsson kap labdát Jahijától, és háttal a kapunak nagy gólt húz a hosszúba, 7–6!

16. perc: Corrales újabb védése után Strlek a balszélről ugrik be, jó a cunder, 6–5!

15. perc: Corrales védése után megint Nilsson kapott labdát beállóban, Tomovszki most védett.

14. perc: Jahija lövését blokkolták, de marad a labda a veszprémieké.Nilsson kapott bejátszást Nenadicstól, be is vágta, 6–4.

14. perc: Nilsson a pályán Blagotinsek helyén. Mahé kapott egy pofont Totótól, csak szabaddobás. Veszprémi időkérés.

13. perc: Passzívat jeleznek a Varadnál, de Taleszki ezt is bevágja. 6–3.

12. perc: Na. Ezt már meg is adják, Blagotinsek kapott jó bejátszást Jahijától, nem is rontotta el a ziccert. 5–3.

11. perc: Cuni harcolt ki hetest, Gyibirov ezt is belövi. 5–2.

10. perc: Corrales védi Taleszki lövését. Majd Toto kap sárgát.Jahija a jobbszélről megtöri a veszprémigólcsendet. 4–3. Vagy mégsem?! Középkezdés nélkül folytatják a hazaiak, a bírók vonalat mutatnak, mégsem adták meg… 4–2.

9. perc: Rossz hazai lövés után kétszer indulást fújnak Nenadicsnál.

8. perc: Jahija sokadik lövési kísérlete is rossz…Hat perce nincs veszprémi gól.

7. perc: Blagotinsek is kap egy sárgát, ráadásul ez is hetes, megtámasztotta Gadzsa lövő kezét. Gyibirov most is eredményes. 4–2.

6. perc: Taleszki gyors lerohanásból előnybe juttatja a Vardart. 3–2.

5. perc: Strlekre fújnak hetest, belül védekezett, Gyibirov nem is hibázta el, 2–2.

4. perc: Sipos kapott sárga lapot.

3. perc: Rossz  zárás Blagotinsektől, jó védekezéssel javít.

2. perc: Jó védekezés után Mahé lövi a második gólját, Taleszkitől gyorsan jön a válasz,1–2.

1. perc: A Veszprém kezd, a kapuban Corrales. Negyven másodperc után passzívat jeleztek a bírók, végül Mahé volteredményes talpról, 0–1.

A hazaiak piros-fekete fölsőben, a veszprémiek tiszta fehérben játszanak.

A csapatok már érkeznek a pályára. Elsőként a veszprémiek jöttek, majd a hazaiakat szólították egyesével.

Köszöntjük olvasóinkat!

Nenadics (labdával) 68 gólt szerzett a BL-ben (Fotó: Szabó Miklós)

ELŐZMÉNYEK

Nemcsak azért lesz érdekes a csütörtök esti Vardar–Telekom Veszprém Bajnokok Ligája-összecsapás, mert már a negyeddöntőbe jutás a tét a sorozatban, hanem mert a hazaiakat David Davis irányítja, aki 2018 ősze és 2021 nyara között a veszprémi együttes kispadján ült – így a 2020–2021-es kiírásban is még a bakonyiakat dirigálta és vezette sima kettős győzelemre a Vardar elleni nyolcaddöntőben.

Amely, ha kerete valamelyest gyengült is az elmúlt időszakban, az idény során többször is meggyőző játékkal aratott győzelmet, ilyen volt az Aalborg elleni siker hazai pályán vagy a Montpellier elleni idegenben, és nagy hajrával, az utolsó négy meccsen nyolc pontot szerezve végzett az ötödik helyen az A-csoportban.

Mindez összefügg Davis tavaly december végi érkezésével, amivel látványosan feljavult a csapat játéka, ráadásul a spanyol tréner jól ismerheti a magyar ellenfelet is. A hazaiaknál leginkább az orosz balszélsőre, Tyimur Gyibirovra és a francia beállóra, Jérémy Totóra érdemes figyelni, előbbi a gárda legjobb góllövője a BL-ben 68 találattal – ugyanennyinél jár veszprémi oldalon a szerb irányító, Petar Nenadics is.

A Veszprém a két klub legutóbbi 13 BL-összecsapásából tízet megnyert, és a párharc esélyesének ezúttal is Momir Ilics csapata számít, amelynek jó esélye van már az idegenbeli meccsen előnyt szerezni. A visszavágót jövő héten, április 6-án rendezik a Veszprém Arénában, a párharc győztese a dán Aalborggal találkozik a legjobb nyolc között.
(V. SZ.)

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában