Fémhulladékot gyűjtő civileket mészároltak le dzsihadisták Nigériában

Ezt olvasta már?

Dzsihadisták legkevesebb huszonhárom civilt gyilkoltak meg az északkelet-nigériai Borno államban – jelentették csütörtökön helyi milíciák.

A tájékoztatás szerint az Iszlám Állam terrorszervezet helyi ágának (Iszlám Állam Nyugat-afrikai Tartomány, ISWAP) fegyveresei támadtak rá fémhulladékot gyűjtő civilek egy ötvenfős csoportjára a dikwai kerület egyik falujában. Az incidens még kedden történt. Egy helyi fegyveres önvédelmi csoport vezetője az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, a 23 halálos áldozat mellett három túlélőnek sikerült visszatérnie Dikwába, huszonnégy társuk sorsáról egyelőre nem tudni.

A támadást feltételezések szerint bosszúból követték el: a szélsőségesek ugyanis azzal vádolják a fémhulladékot keresőket, hogy információkat továbbítanak tartózkodási helyükről a milíciáknak. Már a múlt hónapban is történt egy hasonló atrocitás: Mudu faluban harminc civilt mészároltak le az iszlamisták.

Ogbeni Rauf Aregbesola nigériai belügyminiszter csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy az ISWAP-ot gyanítják az Ondo állambeli Owo város Szent Ferenc katolikus templomában a múlt hét végén elkövetett vérengzés hátterében. Ondo állam kormányzója közölte, hogy a legfrissebb adatok szerint a támadásnak negyven halálos áldozata volt, s még kórházban kezelnek hatvanegy sebesültet.

Címlapi képünk illusztráció!

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában