Array

Felkészülés: Dárdai debütált, győzelemmel kezdett a Vidi – NSO – Nemzeti Sport

Ezt olvasta már?

Első horvátországi felkészülési mérkőzésén a Mol Fehérvár labdarúgócsapata Funsho Bamgboye góljával 1–0-ra nyert a helyi élvonalban 4. helyen álló, az ősszel az Európa-liga csoportkörében szereplő HNK Rijeka ellen Umagban.


Hirdetés

Lyes Houri (a labdával) az első félidőben volt a pályán a Vidiben (Fotó: molfehervarfc.hu)

A székesfehérvári együttesben bemutatkozott a héten szerződtetett Dárdai Palkó – Dárdai Pál korábbi szövetségi kapitány legidősebb fia –, aki a kezdőcsapat tagjaként az első 25 percben volt a pályán.

A Vidi honlapján megtalálható szöveges tudósítás megjegyzi, a fehérváriak meccsével egy időben a szomszédos pályán Csizmadia Csaba tartott edzést a szintén Umagban készülő Budafok játékosainak.

Márton Gábor csapatának győztes gólját a második félidő közepén Funsho Bamgboye szerezte Nikolics Nemanja levágódó lövését követően.

A Vidi két nap múlva Funtanában az osztrák első osztályú Sturm Grazcal játssza a következő előkészületi mérkőzését.

NB I-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HNK Rijeka (horvát)–Mol Fehérvár FC 0–1 (0–0)
Umag
Fehérvár. 1. félidő:
Rockov – Fiola, Tamás O., Muszliu, Zeke – Alef – Houri, Rúben Pinto – Dárdai P. (Halmai Á., 26.), Zivzivadze, Géresi. 2. félidő: Kovács D. – Bolla, Rus, Stopira, Hangya – Nyári, Nikolov – Petrjak, Nikolics, Bamgboye – Szabó L. (Kovács I., 78.)
Gólszerző: Bamgboye (65.)

MI A HELYZET A FEHÉRVÁRIAK SÉRÜLTJEIVEL?
„Kovács Istvánt októberben operálták meg, ezt követően a rehabilitációja az előre eltervezett ütemben zajlott, és ahogy azt vártuk, a téli edzőtáborozás alkalmával már ismét százszázalékos munkát tud végezni a csapattal – idézi a fehérváriak hivatalos honlapja, a molfehervarfc.hu Kovács Tibor csapatorvost. Evandrót novemberben, Negót decemberben műtötték meg, mindkét játékos felépülése jó ütemben halad, a horvátországi edzőtáborban Barta Gábor fizioterapeutával dolgoznak külön. Kovácsik Ádám az év végén néhány napot kórházban töltött, ez azonban várhatóan rehabilitációjának kifutását nem befolyásolja, így azt mondhatjuk, hogy egyelőre az ő felépülése is a tervek szerint alakul. Dala Martin az egyik horvátországi edzésen könnyebb kézsérülést szenvedett, néhány napos pihenő vár rá.”

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában