Array

Felfüggesztett pénzbírság Leclerc-nek, Verstappennek és Hamiltonnak – M4 Sport

Ezt olvasta már?

Felfüggesztett pénzbüntetéssel bocsátotta útjára az Osztrák Nagydíj dobogósait az FIA a parc fermé-szabályok megszegése után.

Charles Leclerc, Max Verstappen és Lewis Hamiton ellen is a sportkódex versenyt követő protokolljára vonatkozó előírás, valamint a versenyigazgatói jegyzetben leírtak megsértésének gyanújával indított vizsgálatot az FIA a spielbergi verseny után. A rendelkezés kimondja, hogy a meghatározott időpontban csak az erre engedéllyel rendelkező személyek léphetnek a parc fermé területére, még a versenyzők trénerei, fizioterapeutái is ki vannak zárva onnan a díjátadó ceremónia végéig.

Ahogy arra számítani lehetett, az FIA nem a versenyzéssel kapcsolatos büntetési forma mellett döntött: mindhárom dobogósra egy 10 ezer eurós pénzbírságot szabtak ki, melyet azonban a következő hasonló vétségig fel is függesztettek.

„A sajtódelegált a bíróságnak jelentette, és ezt a videófelvételek is megerősítették, hogy a legjobb hármas fizioterapeutái, illetve asszisztensei engedély nélkül beléptek a parc fermé területére, és ezzel megszegték a verseny előtt kiadott protokollt. Ez a szabály részben arra van, hogy megelőzzük, hogy a versenyzőknek tárgyakat adjanak oda a mérlegelés előtt.”

„A versenyzőt 10 ezer eurós pénzbírsággal sújtjuk, amit a szezon hátralévő részére felfüggesztünk, a procedúra következő megsértése esetére. A résztvevőt figyelmeztettük, hogy az érintett egyének belépőjét visszavonhatjuk, amennyiben rendszeres szabálysértésről lesz szó” – állt az FIA indoklásában.

Az intézkedés aligha enyhíti a versenyzők és az FIA versenyigazgatói közötti utóbbi időben megfigyelhető feszültséget.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában