Félelmetes felvétel, lavina söpört át egy túrázón – videó

Ezt olvasta már?

Egy tízfős csoport túlélt egy lavinaomlást a kirgizisztáni Tien-san hegységben. Az egyik túrázó videóra is vette, hogyan közelít felé megállíthatatlanul a hótömeg – írja a The Guardian.

A túra egyik résztvevője, Harry Shimmin Instagram-oldalán osztotta meg a történteket. A felvételen látható, hogy a hótömeg egyszer megindul a hegyről, és megállíthatatlanul tör előre, egyenesen Harry Shimmin felé.

A videó melletti beszámolóból kiderül, hogy a férfi korábban leszakadt a csoporttól, mert fényképeket akart készíteni, ekkor hallotta meg a mögötte repedező jég hangját. Mint írja, korábban látta, hogy van egy menedék mellette. De így is csak az utolsó pillanatban ugrott bele, ezzel nagy kockázatot vállalt.

“Tisztában vagyok vele, hogy nagy kockázatot vállaltam. Éreztem az irányítást, de ettől függetlenül, amikor megérkezett a hó és besötétedett, nehezebb lett a levegő, elborított, és azt hittem, meghalok.

Azt írta, tudta, hogy a társai távolabb vannak, így ők biztonságban lehetnek. Mint írta, szinte szédült, mikor rájött, hogy karcolások nélkül megúszta, és csak könnyű porhó borítja őt.

A csoport többi tagja is szerencsésen megúszta pár vágással, karcolással.

Harry Shimmin hozzátette, hogy mindenki nevetett és sírt egyszerre, hogy életben maradtak. “Csak később jöttünk rá, hogy milyen szerencsések voltunk. Ha még öt percet sétálunk, akkor mind meghaltunk volna”

– mondták a csoport tagjai.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában