Fekete-Győr András lesz a Momentum miniszterelnök-jelöltje, eurót és n

Ezt olvasta már?

Csak három szakorvos maradt, működésképtelen a Jahn Ferenc Kórház egyik belgyógyászati osztálya

Három szakorvos maradt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet II. Belgyógyászati Osztályán, így a II. Belgyógyászati Osztály és Gasztroenterológia Osztály működésképtelenné vált – ez derül ki abból...

Szlovákia kétmillió adag orosz vakcinát rendelt

Szlovákia kétmillió adag koronavírus elleni Szputnyik V orosz vakcinát vásárolt. Az első szállítmány hétfő este érkezett meg Kassára a szlovák hadsereg különgépén - jelentette...

Szlovákia is bevásárol a Szputnyik V-ből, az első adag meg is érkezett

Szlovákia kétmillió adag, koronavírus-elleni Szputnyik V orosz vakcinát vásárolt. Az első szállítmány hétfő este érkezett meg Kassára a szlovák hadsereg különgépén - jelentette be...

Joe Biden a családja korrupciógyanús ügyeiben érintett tanácsadót akar uniós nagykövetnek küldeni

Mark Gitenstein volt bukaresti amerikai nagykövet, Joe Biden elnök közeli barátja és egykori tanácsadója lehet az Amerikai Egyesült Államok új, az Európai Unióhoz akkreditált...

A Momentum bemutatta miniszterelnök-jelöltjét, aki immár hivatalosan is Fekete-Győr András, a 2017-ben alakult párt elnöke.

Mint a párt élő közvetítésében többször elhangzott, Magyarországnak olyan miniszterelnökre van szüksége, aki nemcsak addig lát, hogy hogyan váltsák le Orbánt, hanem arról is van elképzelése, milyen legyen az ország. Fekete-Győr szerint ezt egyetlen szóban össze lehet foglalni: nyugati.

„Pontot kell tenni egy elcsalt, ellopott rendszerváltás végére” – mondta Fekete-Győr András, aki szerint az ő generációjának az az alapélménye Magyarországon, hogy félnek a hatalomtól, rokonaik, barátaik pedig külföldre menekülnek.

Az újdonsült miniszterelnök-jelölt konkrét ígérteket is tett arra nézve, mihez fognak kezdeni, ha kormányra kerülnek. Ebben az esetben:

  • Bevezetik az eurót.
  • Bevezetik a rugalmas nyugdíjat, az emberek 35 év felett bármikor felvehetik az egyéni nyugdíjszámlánkon lévő összeg egy bizonyos százalékát.
  • Négynapos munkahetet vezetnek be 2030-ra.
  • Magyarország-részvényt kap minden magyar, a norvég mintához hasonlóan tulajdonossá teszik az embereket az állami tulajdonú cégekben.
  • Csatlakoznak az európai ügyészséghez.
  • Finn mintára alakítják át az oktatási rendszert, megszüntetik a Kliket, visszaadják az irányítást a tanárokat, akik sokat fognak keresni.
  • Paks 2 szerződéseit felmondják, a szélerőműveknek zöld utat adnak, évente 100 ezer lakás energetikai korszerűsítését vállalják, 2035-től pedig kizárólag elektromos autókat engednek forgalomba hozni. Magyarországot Közép-Európa legzöldebb országává teszik.
  • Brit és osztrák mintára megreformálják az egészségügyet.
  • Elszámoltatják a NER bűnöseit,  megakadályozni az ellopott vagyonok és a bűnözők kimenekítését.
  • Büntethetővé teszik, ha egy politikusnak nem valós a vagyonnyilatkozata.

Az Új Magyarország terv részleteit a  Momentum a következő hetekben, hónapokban fogja bemutatni.

„2014-ben nem hittem a szememnek, hogy az akkori ellenzék pártjai egymással viaskodva, a régi, kiégett arcokat felsorakoztatva vágtak neki a parlamenti választásnak – majd buktak el csúfosan a Fidesszel szemben. Rájöttem arra, hogy ha a mi generációnk nem szervezi meg magát, akkor az a Magyarország, amit ismerünk és szeretünk, megszűnhet létezni. Rájöttem, hogy ha nem teszek semmit a hazámért, a gyerekeim már nem itthon, Magyarországon fognak felnőni, hanem valahol Európában, távol Orbán Viktor rendszerétől” – mondta Fekete-Győr.

A pártelnök beszédét csapata négy tagja, Cseh Katalin, Donáth Anna, Szél Bernadett és Hadházy Ákos vezette fel. Utóbbi elmondta, őt is sokat piszkálták amiatt, hogy legyen miniszterelnök-jelölt, neki azonban az a célja, hogy a kormányváltás után minél több, uniós pénzt elcsaló ember kerüljön börtönbe, illetve meg akarja akadályozni azt is, hogy az új kormány tagjai korrupciós kísértésbe essenek. Ezért aztán örül neki, hogy Fekete-Győr elvállalja a miniszterelnök-jelöltséggel járó „szívást”, neki pedig szabad kezet ad abban, hogy tegye a dolgát.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Változtatott nyitási tervén Ausztria

Ausztriában csak az éttermek kerthelyiségei nyithatnak ki húsvét előtt, továbbá engedélyezik az ifjúsági sporttevékenységet szabadtéren, de a részvétel feltétele a negatív koronavírus teszt lesz...

Éttermi munka megváltozott munkaképességgel: a járványban nekik különösen nehéz

Levesek és főzelékek Az erőleves gyógyír testnek és léleknek, céklás verzióban különösen Levesek és főzelékek...

Gödöllőn nyitott új egységet a Paletta, főszerepben a fánk és a taco

Megúszós sütik Krémes finomság, ha gyors édességre vágytok Brutális fogások Jobb,...

Egy fiatal pár megnyitotta Budapest egyik legjobb kínai éttermét, főszerepben a töltött batyuval

Levesek és főzelékek Csirkepöri bő lére eresztve 😉 Fantasztikus desszertek A...

Világörökséggé nyilváníttatná a bagettet Franciaország | Street Kitchen

A pogácsa mindig nyerő! A kókuszcsók egyáltalán nem macerás édesség Pár éve...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -