Fegyvert fog Ukrajnáért a háború magyar hősi halottjának özvegye

Ezt olvasta már?

Kész harcba állni Ukrajna szabadságáért a magyar származású hősi halott katona özvegye. Kis Sándor felesége – írta a Bors.

Ha kell, magam is harcba állok a hazámért, kész vagyok fegyvert ragadni, mert nem fogadom el, hogy az oroszok nekirontottak az országomnak – mondta a háborúban meghalt magyar katona, Kis Sándor özvegye. Az asszony tisztában van vele, hogy egy ütközetben ő is meghalhat,  de ez nem tartja vissza.

Amíg távol vagyok, a nagyszülők vigyáznak a kisfiaimra. Biztonságban lesznek, és ha magam is elesem, tudni fogják, hogy értük, illetve Ukrajnáért vállaltam a kockázatot. Szeretem a hazámat, és békét akarok. A gyerekeket is erre nevelem – mondta Mária.

Ukrán katonák Irpinynél, sárga karszalaggal – ilyet kapnak az önkéntesekForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Wolfgang Schwan

Férje, Kis Sándor hajóját rakétatalálat érte, a kétszeres édesapa pedig nem élte túl a támadást. A hősi halott barátai a közösségi médiában bejelentették, hogy bosszút állnak a tragédiáért. A hajón Sándorral együtt 12-en haltak meg.

A Bors információi szerint egyébként az ukrajnai hadseregéhez csatlakozó önkéntesek a bevetésük előtt egy három napos kiképzésen vesznek részt, majd kapnak egy sárga karszalagot. Fegyverük puska vagy gépkarabély.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában