Array

Fantasztikus a magyar válogatott: A törökök legyőzésével feljutottunk az A-ligába! – csakfoci.hu

Ezt olvasta már?

Az első félidőben egyik csapat sem kockáztatott túl sokat. Az első lehetőség a törökök előtt adódott, Calhanoglu 30 méteres szabadrúgását másodszorra fogta Dibusz. Nem sokkal később Nikolics 15 méteres próbálkozását védte a vendégek kapusa, majd Kalmár tüzelt fölé 20-ról.

A 28. percben Calhanoglu 15 méterről tette próbára Dibuszt, de a magyar kapus ezúttal is a helyén volt. A 36. percben Nikolics léphetett volna ki nagy helyzetben, Günok azonban messze kijött a kapujából és tisztázott a magyar támadó elől.

Kiválóan kezdtük a második félidőt. Az 57. percben remekül építettük fel a támadást: Nikolics letette a labdát Vargának, aki 12 méterről lőtt, a jobb kapufáról kipattanót pedig Sigér közelről a kapuba rúgta.

A 70. percben Varga egy szép csel után sarokkal letette a labdát Negonak, aki 14 méterről mellé tekert. Négy perccel később Calhanoglu kemény löketét ütötte ki Dibusz, majd a Milan-játékos fejést is fogta a kapusunk. Az utolsó percekben nyomtak a törökök, de a 94. percben Varga egy 80 méteres sprint után 17 méterről kilőtte a jobb sarkot és végleg lezárta a meccset.

A csoport másik mérkőzésen a szerbek 5-0-ra legyőzték az oroszokat.

Előzetesen sokan a kieséstől féltették a magyar válogatottat, amely a törökök elleni győzelemmel feljutott az A-ligába.

B-liga, 6. forduló:

Magyarország – Törökország 2-0 (Sigér, 57., Varga 94.)

Magyarország: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Nego (Botka, 89.), Sigér, Nagy Á., Kalmár (Cseri, 46.), Hangya (Holender, 75.) – Nikolics (Gyurcsó, 64.), Könyves (Varga K., 46.)

Törökország: Günok – Sangaré, Kabak, Demiral, Erkin – Kahveci (Yazici, 55.), Tufan, Tekdemir, Calhanoglu, Karaman – Tosun

Gera: “Semmit nem tettem, csak itt voltam” – a török kapitány szerint fizikálisan és mentálisan is jobbak voltunk

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában