Array

F1: elmosta az eső Mick Schumacher debütálását – Index.hu

Ezt olvasta már?

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia a pénteki első szabadedzésen debütált volna éles körülmények között F1-es autóban, de az időjárás miatt mindkét gyakorlást törölték. Ugyanis az intenzív eső mellett, még ködös is volt a pálya a Nürburgringen.

Egyelőre várat magára Mick Schumacher bemutatkozása

Az F2-es bajnoki élmenő Mick Schumacher a Ferrari-motoros Alfa Romeót vezethette volna. Ennek az istállónak lesz a versenyzője 2021-től. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke azt nyilatkozta, hogy Mick Schumacher és a brit Callum Ilott az Abu Dzabi szezonzárón kaphat lehetőséget az F1-es debütálásra.

A Ferrari csapatfőnöke szívesen megnézte volna, hogyan szerepelnek az  akadémistái F1-es autóban, de Binotto arról beszélt a Sky Sportsnak, olyan helyszínek jönnek, amelyek az idei szezonra ugrottak be, így az Alfa Romeo és a Haas pilótáinak is szüksége lesz a gyakorlásra. Bahreinben pedig Schumachernek az F2 bajnoki címre kell koncentrálnia, így csak a szezonzárón számítanak rá, amikor már eldőlt, ki a nevelő széria győztese.

Mick Schumacher nem volt szomorú amiatt, hogy pénteken nem ülhetett autóba, ugyanis spanyol és német lapok 2021-től már az Alfa volánja mögött látják a 21 éves pilótát. Bár ezt még hivatalosan nem jelentették be. Schumacher a sajtónak azt nyilatkozta:

Itt maradok a csapattal, részt veszek a megbeszéléseken és a versenyzőket érintő műveletekben, csak hogy betekintést nyerjek az istálló működésébe dolgok. Nagyon értékes tapasztalatokat fogok gyűjteni, nagyon várom a hétvége folytatását

– mondta Mick Schumacher

A legendás Michael Schumacher fia Kimi Räikönnen csapattársa lesz 2021-es szezonban.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában