A Forma-1-es Osztrák Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Sergio Perez versenye lényegében négy kanyarig tartott Spielbergben: kívülről próbálta megelőzni George Russellt, de ő húzta a rövidebbet, és a kavicságyban kötött ki. Russell kapott ugyan egy (véleményes) öt másodperces büntetést az eset miatt, de a Red Bull ettől még egy autót elveszített.

A csapat járt már ugyanitt pórul Alexander Albonnal 2020-ban, a thai-angol versenyző Lewis Hamiltonnal ütközött, és járt ugyanúgy, mint Perez. Helmut Marko sportfőnök nem túl burkoltan bírálta versenyzőjét a futam után.

“Direkt beszéltünk erről a rajt előtt. Világosan átvettük, hogy kívülről ne próbálkozzunk ott, mert nem lehetséges” – bosszankodott Marko.

“Ez egyszerűen felesleges volt. Már láttuk ezt korábban Albonnal, nem működik, a Mercedes mintha nem szeretné, ha a négyes kanyarban kívülről próbálkoznak az autóink. Az ütközés után az autó padlólemeze jelentősen megsérült, nem volt értelme folytatni a futamot.”