Array

Ezért tiltotta le a Haas Schumachert a gumiégetős búcsúról – M4 Sport

Ezt olvasta már?

A vezető mérnök szólt rá a kerekeit füstölő Mick Schumacherre az Abu-dzabi Nagydíj után. Kiderült, miért.

Furcsa jelenettel zárult Mick Schumacher haasos pályafutása a múlt vasárnap. Miután leintették a versenyt Abu-Dzabiban, több társához hasonlóan a német is gumifüstölős piruettekbe kezdett az erre kijelölt bukótérben, hogy mintegy köszönetet mondjon csapatának az elmúlt két évért. A csapata viszont nem kért a mutatványából. Komacu Ajao vezető versenymérnök szólt rá a németre, hogy ne bemutatózzon.

Komacu: Bocsánat, Mick. Abbahagynád a fánkozást? Komolyan. Sajnálom, Mick, de nem megy. Sajnálom!

Schumacher: Rendben, Ajao. Én is szeretlek.

A csapat azóta magyarázatot adott rá, miért nem engedte versenyzőjének a füstölős ünneplést. A Motorsport-Totalnak azt mondták, hogy a piruettezés közben fennáll a váltó vagy a kuplung sérülésének veszélye, és mivel a futamot követő kedden még várt rájuk egy teszt a Schumachert váltó Nico Hülkenberggel, nem akartak kockázatot vállalni. A csapat nem örült volna, ha tartalékelemek hiányában kellett volna megvonnia Hülkenbergtől a gyakorlás lehetőségét.

Ironikus, hogy a németnek így is volt egy hosszú kényszerpihenője műszaki hiba miatt a keddi abu-dzabi teszten. Végül azonban több mint 100 kört teljesített.

A Haas nem először tiltott le versenyzőt az efféle ünneplésről. Romain Grosjeannak 2018-ban határozottan megmondták, hogy nem pöröghet. A francia ennek ellenére megtette.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában