Ez Oroszország válasza, hogy az ukránok bombázzák őket

Ezt olvasta már?

Az orosz védelmi minisztérium szerint Oroszország megtorló csapásra készül, miután az ukrán hadsereg orosz területen hajtott végre bombázást – számolt be róla a RIA hírügynökség.

A minisztérium közleménye szerint az orosz erők újra felfokozzák majd Kijev bombázását, illetve sokkal több rakétát is ki fognak lőni az ukrán fővárosra. Hozzátették, hogy amennyiben Kijev folytatja a szabotázsokat és a terrorcselekményeket az orosz területeken, akkor még súlyosabb megtorlásra számíthatnak.

Orosz támadásokban lerombolt lakóépület a Kijev közelében fekvő Borogyankában, 2022. április 5-énForrás: MTI/AP/Efrem Lukackij

A RIA hírügynökség arról számolt be, hogy az éjszaka során az oroszok 13 katonai célpont ellen hajtottak végre támadásokat, az orosz légvédelem pedig megsemmisített egy ukrán MI-8-as helikoptert Csernigov közelében.

Igor Konasenkov, a védelmi minisztérium szóvivője szerint ez volt az a helikopter, amely tegnap csapást mért Klimovóban. Hozzátette, hogy az orosz hadsereg és a donyecki köztársaság csapatai közösen “felszabadítottak” egy gyárat az ukrán nacionalistáktól.

Percről percre közvetítésünket az orosz-ukrán háborúról itt olvashatják.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában