Array

Európai Szuperkupa: kiemelt figyelmet kap a biztonság – NSO – Nemzeti Sport

Ezt olvasta már?

Fontos a közösségi távolságtartás, a maszk használata és az elővigyázatosság – az MLSZ minden lehetséges intézkedést meghozott a csütörtöki európai Szuperkupa-mérkőzés előtt.

Feleség, férj és gyerek számára egyaránt örök emlék lehet a csütörtöki Bayern München–Sevilla európai Szuperkupa-mérkőzés (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Kevesebb mint egy hét múlva, szeptember 24-én játsszák mintegy 20 ezer szurkoló előtt a Bayern München–Sevilla európai Szuperkupa-mérkőzést a Puskás Arénában, amelyet az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) is a lehető legnagyobb biztonságban kíván megrendezni. Fontos mérföldkő a labdarúgás történetében a csütörtöki összecsapás, hiszen a koronavírus-járvány kirobbanása óta a budapesti lesz az első hivatalos UEFA-találkozó, amely nézőket fogadhat.

A Bajnokok Ligája-győztes bajor csapat honlapja felhívta a figyelmet, hogy a magyar hatóságok a belépéskor minden drukkertől negatív vírustesztet kérnek (72 óránál nem régebbi negatív koronavírus-teszttel léphetnek be eleve az országba.). A müncheni együttes háromezer szurkolójának biztosít ingyenes tesztelési lehetőséget az Allianz Arena parkolójában hétfőn és kedden. A Németországból és Spanyolországból érkező szimpatizánsok nem érintkezhetnek mással (a sevillaiak lemondtak 2500 jegyet a háromezerből a drága utazási költségek, a koronavírus-helyzet, illetve a szigorú magyarországi egészségügyi ellenőrzések miatt), így az utazás, a stadion megközelítése és elhagyása során elkülönítik őket – a belépéstől számított három napig tartózkodhatnak az országban.

Az MLSZ minden lehetséges intézkedést meghozott a mérkőzés biztonságos megrendezése érdekében. A Puskás Arénába lépéskor mindenkinek testhőmérséklet-mérésen kell átesnie (37.8 fokos vagy afölötti testhőmérséklet esetén nem mehet be senki), ahogyan az orrot és szájat eltakaró maszk használata is kötelező a létesítmény területén. Továbbá érvénybe lépett a közösségi távolságtartás (1.5 méter), míg a kivetítőkön folyamatosan tájékoztatás olvasható a járványügyi előírásokról és információkról.

Akik a koronavírusra jellemző tünetek (száraz köhögés, láz, légzési nehézség, fejfájás, torokfájás, végtagfájdalmak, hasmenés, orrfolyás, szaglás vagy ízlelés elvesztése, szédülés vagy hányás, izomfájdalom) bármelyikét észlelik magukon, nem léphetnek az aréna területére. Kénytelenek kihagyni az összecsapást, akik a meccset megelőző két hétben pozitív tesztet produkáltak, vagy kapcsolatban álltak ilyen személlyel. Utóbbi esetekben az UEFA visszatéríti a jegy árát.

STADIONTÚRA SEVILLÁBAN

Mint arról már hírt adtunk, a Puskás Aréna stadionkertjében a hétvégén kiállítják a Bajnokok Ligája, az Európa-liga és az európai Szuperkupa trófeáját, amelyet a regisztrálók ingyenesen nézhetnek meg. A Sevilla is készül már a csütörtöki találkozóra, és hosszú idő után pénteken ismét szervez stadiontúrát. A szurkolók tíz euróért (minden csütörtök és vasárnap között) megcsodálhatják a klub hat Európa-liga-trófeáját   a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában