Európai Parlament: minden lehetséges módon fel kell lépni a melegellenes magyar törvény ellen

Ezt olvasta már?

Az állásfoglalást a mai nap során, közel háromnegyedes többséggel, 459 szavazattal, 147 ellenszavazattal és 58 tartózkodás mellett elfogadták – írja a hvg.hu az Európai Parlament oldalán megjelent sajtótájékoztatás alapján.

(A legfrissebb hírek itt)

Az elfogadott határozat része továbbá az is, hogy a képviselők szilárd elkötelezettségüket fejezik ki a gyermekek jogainak védelme mellett, és kijelentik, hogy a gyerekek érdekeinek teljes körű tiszteletben tartását az LMBTQ-ellenesség és a gyűlölet szítása helyett a tolerancia és az elfogadás ösztönzésének és a sokszínűség támogatásának kellene vezérelnie, írja a lap.

(Ez is érdekelheti: Alaposan kiakadt a részegséggel vádolt Gyurcsány Ferenc: “A gatyátokat is leperelem rólatok”)

A parlament úgy véli, nem egyedi esetről van szó. A képviselők szerint a törvény egy szándékos, előre kitervelt lépés az alapvető jogok leépítése felé. „Az emberi jogok ilyen megsértése egy szélesebb körű politikai terv részét képezi, amelynek célja a demokrácia és a jogállamiság lebontása a médiaszabadsággal együtt. Ezt az uniós értékek rendszerszintű megsértésének kell tekinteni” – jelentette ki az Európai Parlament.

A képviselők felszólították a Bizottságot, hogy a magyar LMBTQ-ellenes jogszabály ügyében indítson kötelezettségszegési eljárást és használjon ki minden eljárási eszközt az Európai Bíróságon, például vezessen be ideiglenes intézkedéseket vagy szabjon ki bírságot meg nem felelés esetén. A tagállamokat arra kérik, hogy ha a Bizottság nem lép, akkor vigyék az ügyet az Európai Bíróság elé, és nyújtsanak be államközi kérelmet az Emberi Jogok Európai Bíróságához.

Mint arról korábban a Blikk is beszámolt, a magyar Országgyűlés 2021. június 15-én szinte egyhangúlag (157 szavazattal, egy ellenszavazat mellett) olyan jogszabályt fogadott el, amely a pedofília elleni küzdelem örve alatt korlátozza a szólásszabadságot és a gyermekek jogait, mert 18 éven aluliak számára megtiltja az LMBTIQ-emberekkel kapcsolatos tartalmak megjelenítését az iskolai oktatási anyagokban és a televízióműsorokban. A jogszabály ma, július 8-án lépett életbe.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img