Enyhítettek az LMBTQ-szexuális bűnözők büntetésén Kaliforniában

Ezt olvasta már?

Hatásos a brit oltási kampány: tovább lassul a járvány

A nagy-britanniai koronavírus-járvány terjedésének további jelentős lassulását mutatják a pénteken közzétett új mérőszámok. A brit statisztikai hivatal (ONS) széleskörű lakossági próbaszűrésekre alapuló becslése szerint Angliában...

Ausztria is tárgyal az orosz vakcina vásárlásáról

A Szputnyik V nevű, koronavírus elleni orosz vakcina ausztriai szállításának lehetőségéről tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnök és Sebastien Kurz osztrák kancellár - közölte a...

Czeglédy-klauzula: Gyurcsány egy trükkel elérte, hogy elítélt bűnöző ügyvédje is elindulhasson a baloldali előválasztáson

Miközben a baloldali pártok feddhetetlenségi nyilatkozatot íratnának alá képviselőjelöltjeikkel, annak egyik kitétele éppen az egyszer már elítélt, és hamarosan újra bíróság elé álló Czeglédy...

Csúcs után: az EU-nak ellenállóbbnak kell lennie az új kihívásokkal szemben

Az Európai Unió el akarja mélyíteni a tagállamok közötti védelmi és biztonságpolitikai együttműködést, növelni kívánja a védelmi beruházásokat, fejleszteni a védelmi és civil képességeit,...

Enyhítettek a büntetésén azoknak az LMBTQ-közösséghez tartozó felnőtteknek, akiket kiskorú ellen elkövetett szexuális visszaéléssel ítéltek el Kaliforniában egy új szabályozás alapján. A törvénymódosításon sokan felháborodtak, többek szerint ezzel csak a pedofíliát akarják normalizálni, közéjük tartozik Trump elnök egyik fia, Donald Trump Jr. is – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Kaliforniában a helyi demokrata kormányzó, Gavin Newsom egy olyan törvénykiegészítést írt alá (SB-145), ami adott esetben enyhítheti az LMBTQ-közösséghez tartozó elítélt szexuális bűnelkövetők büntetését.

Egy budapesti LMBTQ-rendezvény. A kép illusztráció.Fotó: Hajdú D. András – Origo

A törvény megváltoztatása már egy ideje a porondon volt a kaliforniai szenátus egyik képviselője, Scott Wiener jóvoltából, aki egyébként egy nyíltan meleg férfi. Ő hívta fel a figyelmet arra, hogy a törvény hátrányos helyzetbe hozza az LMBTQ-közösséghez tartozó embereket, hiszen közülük azok, akiket kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélés miatt ítélnek el, szigorúbb büntetést kapnak, mint a nem LMBTQ bűnelkövetők.

A törvénymódosítás során azonban most úgy döntöttek, hogy nem szigorítással egységesítik a büntetést, hanem enyhítéssel, ami ellen sokan felszólaltak.

Kevin Faulconer, San Diego republikánus polgármestere szerint elképesztő, hogy Wiener aláírta a törvénymódosítást, szerinte inkább szigorításokra lett volna szükség.

Véleménye alapján, ha egy 24 éves felnőtt bármilyen jellegű nemi aktust létesít egy 14 évessel, a felnőttet mindenképpen szexuális bűnelkövetőnek kell minősíteni.

Az új szabályozás értelmében ugyanis azok az LMBTQ-közösséghez tartozó felnőttek, akik anális vagy orális szexben vesznek részt fiatalkorúakkal (14-17 év közötti), és kevesebb, mint 10 év köztük a korkülönbség, nem kerülnek fel automatikusan a kaliforniai szexuális bűnelkövetők listájára miután elítélték őket a szexuális visszaélésért. Most már a bírók dönthetnek arról, hogy regisztrálják-e szexuális bűnelkövetőként az elítéltet, tekintettel arra is, hogy a szexuális kapcsolat beleegyezésen alapult-e.

Az eddigi szabályozás szerint, hogy ha egy férfi egy 14-17 éves tinilánnyal vaginális úton közösült, akkor a bíró dönthette el, hogy az elkövető felkerüljön-e a szexuális bűnelkövetők listájára. Ha azonban anális vagy orális szexre került sor, akkor a felnőtt automatikusan felkerült a szóban forgó listára. Ez egyesek szerint hátrányosan érintette az LMBTQ-közösséget, és emiatt döntöttek az enyhítés mellett.

A törvénymódosítást élesen bírálta a demokrata, Lorena Gonzalez képviselő is. Ő édesanyaként nem bírta felfogni, hogyan lehet beleegyezésen alapuló szex egy 24 és egy 14 éves személy között, és hogy fordulhat elő olyan, hogy ez nem számít regisztrálandó bűncselekménynek.

A törvényt ellenzők közül sokan azt állították, hogy ezzel a módosítással a pedofíliát próbálják legalizálni és normalizálni, hiszen épp a kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélések büntetésén enyhítettek szigorítás helyett.

Donald Trump amerikai elnök fia, Donald Trump Jr. is arról írt közösségi oldalán, hogy ezzel a húzással a pedofíliát akarják normalizálni, és lassan már ez válik a demokrata mainstream gondolkodássá.

A szintén republikánus kaliforniai állami szenátor, Melissa Melendez pedig egyenesen sokkolónak és undorítónak nevezte a törvénymódosítást.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Szaúdi újságíró halála – a trónörökös hagyta jóvá a műveletet az amerikai hírszerzés szerint

"Úgy véljük, hogy Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös jóváhagyott egy műveletet Isztambulban, Törökországban, hogy fogják el vagy öljék meg Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságírót" -...

Egy fiatal pár megnyitotta Budapest egyik legjobb kínai éttermét, főszerepben a töltött batyuval

Levesek és főzelékek Csirkepöri bő lére eresztve 😉 Fantasztikus desszertek A...

Világörökséggé nyilváníttatná a bagettet Franciaország | Street Kitchen

A pogácsa mindig nyerő! A kókuszcsók egyáltalán nem macerás édesség Pár éve...

Normafa Grill Terrace – kajamekka a Normafán | Street Kitchen

Brutális fogások A hús szaftosan puha, a hagyma pedig ropogóóóóós French toast, ahogyan...

Kajamekka a Normafán – már most is látogatható a Normafa Grill Terrace | Street Kitchen

Brutális fogások A hús szaftosan puha, a hagyma pedig ropogóóóóós French toast, ahogyan...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -