Emberi maradványokat találtak a Balti-tengerbe zuhant Cessna után kutatók

Ezt olvasta már?

A Balti-tenger felett eltűnt magánrepülőgép utáni kutatás során emberi maradványokat és törmeléket találtak Lettország partjai előtt. Ezt Peteris Subbota korvettkapitány, a lett haditengerészet a kereső-mentő tevékenységet összehangoló központjának vezetője jelentette be.

Mint mondta, feltételezhetően a szerencsétlenséggel kapcsolatba hozható emberi holttestek maradványait találták meg a lett parti őrség a kutatást végző hajói és tengeralattjáró-robotjai.

A Cessna 551 típusú gép vasárnap este zuhant le Lettország partjai előtt, fedélzetén négy emberrel. Az Ausztriában regisztrált könnyű repülőgép a spanyolországi Jérezből indult Kölnbe, de röviddel a felszállást követően nyomásproblémákat jelzett a kabinban. Spanyol, francia, német, majd NATO-vadászgépek próbáltak sikertelenül kapcsolatot teremteni a géppel, amelynek pilótafülkéjében, de kabinjában sem láttak senkit. A nagy valószínűséggel robotpilóta irányítása alatt repülő Cessna végül a Balti-tenger felett tűnt el a radarernyőkről, és a lettországi Ventspils településtől 37 kilométerre északnyugatra zuhant a tengerbe.

Az Express és a Kölner Stadt-Anzeiger című német lapok tudomása szerint a magánrepülőgépen egy ismert helyi – amatőr pilóta – üzletember, az ő felesége és a lánya, illetve a lány barátja utaztak.

Sajtóértesülések szerint az 1979-ben épült gépen nem volt feketedoboz, ami segíthetne a baleset okának kiderítésében.

Nyitókép: JetPhotos

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában