Embercsempészbandát lepleztek le Szerbiában

Ezt olvasta már?

A belügyminisztériumi tájékoztatás szerint a migránsoknál fegyvereket, útleveleket és más dokumentumokat találtak.

Aleksandar Vulin belügyminiszter a helyszínen közölte: mindenkinek, aki belép Szerbia területére, meg kell adni a megfelelő tiszteletet, de “egyetlen felfegyverzett csempészbanda sem fog Szerbián keresztülhaladni anélkül, hogy felfednék, felszámolnák és megbüntetnék”. Hozzátette: Szerbia nem engedi meg, hogy bárki is veszélyeztesse vagy megváltoztassa az itt élő emberek életmódját.

Ez már a második, migránsok elleni akció júliusban, a hónap elején a kelebiai erdőben csapott össze két migránscsoport, és az összetűzésnek halálos áldozatai is voltak. Ezt követően a rendőrség 85 embert vett őrizetbe.

A szerb-magyar határ közelében egyre több illegális bevándorló tartózkodik, és megnőtt az incidensek száma. Az Afrikából és a Közel-Keletről érkező migránsok úti célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, főként Németország, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek.

Mivel a szerb hatóságok nem toloncolják ki azokat, akiket elfognak, csupán az ország északi határától a déli határig szállítják őket vissza, a migránsok sokszor ismét útra kelnek, és néhány nappal később ismét elérik a magyar határt.

Nyitókép: A kép illusztráció. MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában