Elzárták Ukrajnát az Azovi-tengertől, Csernobilban végre műszakot váltottak – percről percre a háborúról

Ezt olvasta már?

06 02

Az ukrán hadsereg azt állítja, hogy erői visszafoglalták a Kijevhez közeli Makariv városát – írja a BBC. A település mintegy 60 kilométerre van az ukrán fővárostól.

05 44

Az orosz médiafelügyelet, a Roszkomnadzor korlátozta a Euronews tévécsatorna anyagaihoz való hozzáférést Oroszországban “az ukrajnai különleges katonai műveletről (vagyis a háborúról) szóló hamisítások miatt” – közölte az ügynökség sajtószolgálata hétfőn a TASZSZ hírügynökséggel.

A döntés egyaránt vonatkozik a euronews.com weboldal és annak orosz változata, a ru.euronews.com elérhetőségére is.

“A főügyészség kérésére a Roszkomnadzor korlátozta a Euronews oroszországi anyagaihoz való hozzáférést. A külföldi médium szisztematikusan közérdekű, pontatlan információkat tett közzé az Orosz Föderáció fegyveres erői által végrehajtott különleges katonai műveletről, valamint olyan információkat, amelyek az állampolgárokat az Orosz Föderáció területén a fennálló rend megsértésével tartott tömeges (nyilvános) rendezvényeken való részvételre buzdítják” – áll a közleményben.

Moszkva március elején új médiatörvényt vezetett be, amely drasztikus büntetéseket szabott ki az orosz fegyveres erőkről szóló állítólagos hamis információk terjesztéséért.

05 42

Hétfőn felváltották a csernobili nukleáris hulladéktárolókat üzemeltető, három hete folyamatosan dolgozó, egyetlen műszaknyi személyzet másik felét is, miután vasárnap már távozhatott a személyzet egyik fele – jelentette be az ENSZ nukleáris megfigyelőközpontja, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) hétfőn.

05 40

A vezérkar szerint elzárták Ukrajnát az Azovi-tengertől.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában