Eltűnt egy turistahajó Japánban, sokan voltak rajta

Ezt olvasta már?

Eltűnt egy turistahajó 26 fővel a fedélzetén, köztük két gyerekkel szombaton. A hajó Japán Hokkaidó szigetén a festői szépségű Shiretoko-félsziget körül vitte kirándulni utasait – közölte a japán parti őrség.

A KAZU I-es nevű hajó helyi idő szerint 13:15 körül jelentette a parti őrségnek, hogy süllyed, majd 15 óra körül jelentették, hogy a hajó megdőlt, majd megszakadt velük a kapcsolat – írja a Kyodo News

A hajó fedélzetén huszonkét felnőtt utas és két gyerek tartózkodott a legénység két tagjával együtt.

A parti őrség, amely helikoptert és járőrhajókat is küldött az eltűnt hajó felkutatására közölte, hogy este 9 óráig nem találták meg sem a hajót, sem a fedélzeten tartózkodó embereket.

A kereséshez időközben a japán légierő is csatlakozott, Tokióban vizsgálóbizottságot hoztak létre a baleset miatt.

A Jiji Press által 2022. április 23-án közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a Shiretoko Tour Boat vállalat Kazu I-es turistahajójáról Hokkaido prefektúrában.Forrás: MTI/EPA/Shiretoko Tour Boat/Jiji Press/-

Fumio Kishida miniszterelnök utasította a hatóságokat, hogy tegyenek meg mindent az eltűnt emberek felkutatásáért.

A hajó már korábban is szenvedett baleset, tavaly júniusban röviddel a kikötő elhagyása után a sekély vízben zátonyra futott.

Akkor senki sem sérült meg.

A hajó eltűnésének helye, a Shiretoko-félsziget kedvelt turistacélpont, 2005-ben a természeti világörökség részévé nyilvánították. Számos ritka állat- és növényfaj élőhelye.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában