Eltűnt egy brit túrázó a Pireneusokban, aki nyolc napja készítette utolsó szelfijét

Ezt olvasta már?

Egy brit túrázót keresnek a hatóságok a Pireneusokban. A 37 éves Esther Dingley legutóbb múlt héten lépett kapcsolatba a barátjával, azóta nincs hír felőle.

A 37 éves Esther Dingley-ről nyolc napja nem halottak. A nő november 22-én beszélt utoljára a párjával, ekkor küldött egy szelfit is magáról a Pic de Sauvegarde-hegyről – írja a Mirror

Esther egy nappal korábban indult útnak Porte de la Glere-ből és egyedül akart eljutni a Port de Venasque-ig, a francia-spanyol határ mentén. Múlt hét szerdán kellett volna visszaérnie Gascony-ba, ahol barátja, Dan Colegate várta.

A francia hatóságok azt közölték, hogy a nőt hat kutatócsoport és egy helikopter keresi. A területen azonban közben nulla fok alá süllyedt a hőmérséklet és leesett a hó is. A tervek szerint a csapatok hétfőn is folytatják a kutatást.

Esther és Dan 2014-ben, miután a férfi sikeresen felépült egy súlyos betegségből, felmondtak a munkahelyükön, eladták az angliai Durhamban lévő lakásukat és azóta egy furgonnal járják Európát. Kalanjdaikról rendszeresen beszámolnak az internetes oldalukon.

A páros többször túrázott már az Alpokban is. A férfi ezúttal Gascony-ban maradt, ott várta Esthert a furgonukkal. 

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában